Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért pusztulnak a guppijaim?

Miért pusztulnak a guppijaim?

Figyelt kérdés

Van egy vegyes növényes 97 literes akváriumom, melynek lakói: 7 platti, 2 felnőtt guppi (már csak ennyi, 6-an voltak) és 4 növendék guppi, 5 albínó páncélosharcsa és egy sziámi harcoshal. A guppijaim a kezdetek óta nem viselkedtek igazán jól (már fél éves az akvárium kb), szépen lassan 1-2 havonta kezdve a nőstényekkel elpusztultak. A menete az volt, hogy általában ellés után pár nappal a nőstény háta megpúposodott és a farka lefelé hajlott, lefogyott és elálltak a pikkelyeik, de nem hasvízkór szerűen, hanem mint ahogy kifogyott a bőréből. Nem értettem, de szépen lassan elment mind, most pusztult el az utolsó hím, úgyhogy már csak egy nőstényem maradt. Senki mással nincs semmi probléma, aktívak és jól esznek, heti 30% vízcsere van és két belső szűrő, egy az akvárium méretéhez utólag vett bika szűrő és egy a szettben érkezett gagyi szűrő amit a levegőztető funkciója miatt hagytam bent, mert a másiknak ilyenje nincs.

Van valakinek valami ötlete mi lehet a probléma? Én gondoltam már arra is hogy valami genetikailag nem lehetett az igazi a halaknál, amúgy sem olyan igazán szép színes guppik voltak és így már egyre jobban arra tudok gondolni.

2017. aug. 11. 18:28
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Haltuberkolózisra nem gondoltam egyébként, mert olyan ritka betegség, bár ha úgy vesszük illenének a tünetek, de a tünetek illenek tucat más betegségre és genetikára is.

A halak pedig drasztikusan soványodnak le úgy, hogy közben esznek és főleg ellés után, de ez az utolsó hím is hirtelen ment el. Fekélyek nincsenek a testükön.

2017. aug. 12. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!