Pusztulnak a guppijaim de mitől? Mintha lebénulnának.
Nem tudom negölni igy napokig kinlodnak szerintem jo dolguk van:
100 literes aksi
7 guppi
5 neon
növény
Külső levegőztető
Nagy szűrő
Tegnap mèrtem a viz kémhatást minden optimális
Minőségi multivitaminos és normál tàp
Napi kb12 ora megvilágitás
Az akvári felszereltsége sokkal kényesebb halakra lett véve csak én kezdőként guppival inditottam.
Egyik elkezdett csavarodni vergődni a férjem kikapta es agyonpöccintette hogy ne szenvedjen. Egy masik és a mostani is inkabbmintha lassan lebénulna....
Vizfeltöltes kb egy hete volt 25 % os vizcsere volt. Nincs dohanzo . A fűtőszál 23 fokra van állitva de a hőmérő 27 et mutat nem tudom melyik a hibás...
A viz csapvi. A varost kutak látják el és nem tisztitott viz az ország egyik legtisztább csapvize ( nèmetorszag) a viz kemenysege alacsony kifelyezettrn lágy.
Az állatkereskedesbe is mondtak hogy az itteni vizet lehet hasznalni a halakhoz nyugottan
Bár én nem tudom az ottani kútvíz összetételét, de egy tippem lenne egy próbát megér.
Szóval nálunk a kútvíz nehézfémeket is tartalmaz, még az emberi fogyasztásnak ártalmatlan a halaknál mérgezésre utaló tüneteket produkál. Esetleg meg lehetne próbálni klórmegkötőt? A flakonon ha rá van írva, hogy a nehézfémeket is kiiktatja, lehet hatásos lenne.
A nehezfémet megnézem nás nem nagyon lehet az elpusztult állatok mindig le vannak soványodva nem is naponta ketszer kapnak keveset enni.
Ezek mèg nem beltenyesztett hanem àllatkereskedési kifelyezetten nemesitett halak.amugy azt ami most elhullott sosem lattam aludni èjszaka sem
A kútvízben vas is van, ólom, arzén, higany. Ezeket tesztcsík nem méri.
Azok a tünetek amiket leírtál, mérgezésre utalnak, az hogy mennyi idő alatt végez a hallal attól függ milyen koncentrációban vannak jelen a mérgező anyagok. Mindenképp próbáld meg a nehézfémeket megkötni. Ha a helyzet nem javul, utána lehet tovább gondolkodni a megoldáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!