Mitől pusztulnak a halaink? Abban a problémámban szeretnék segítséget kérni, hogy 2-3 napja folyamatosan pusztulnak a halaink.
Melyik halból mennyi van benne?
Gyenge a szűrések.
Minimum egy Eheim Power Line 2052 kellene, de én inkább az mondanám, e mellé rakd be... vagy inkább egy külső szűrő kellene.
A másik baj a vízhőmérsékleted.
Ammóniamérgezéstől, nitrátmérgezésig és a darakórig bármi lehet.
Csak 1 halom voltak fehér pöttyök?
Vízcserékkel hogy állsz?
Nekem egy általános immun gyengeségnek tűnik, amit az általános stressz okoz, amit az általános állandó rossz vízminőség okoz, amit meg a szűrő elégtelensége okoz.
Hogy ez a gyengeség hogy jelentkezik, darakór, vagy más kórokozó elburjánzásával, az másodlagos probléma.
Persze nem fontosság tekintetében, mert belehalni ebbe fognak, csak szerintem itt maga a betegség a tünet.
Tipikus esete annak, hogy "tök jól elvannak a halak" (ugye rengeteg ilyet hallunk...) "Eddig semmi gond nem volt velük", stb.
És hogy nehogy már megmagyarázzuk, miért kell fele annyi hal, és dupla akkora szűrés.
Hát de, eddig is volt velük gond, csak nem látszódott.
(Egyébként a hőmérséklet elmélet már csak a guppi miatt is megbukik, mert az vígan elél még hidegebb vízben is.)
ÉS HÁNY HAL VAN BENNE PONTOSAN és miből mennyi?
A szűrésed harmatgyenge, ez az elsődleges probléma, amiről eddig tudunk.
Persze a hőmérséklet is, de az általában lassú szenvedés a halaknak, még a 25-26 fokot is jobban bírják szerencsétlen aranyhalak (max 22 fok)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!