Külső szűrő szűrőanyagok?
Rendeltem egy Atman AT-3338S külső szűrőz, aminek a szűrőanyagok az alábbiak:
A csomagban található szûrõanyagok:
(szûrõanyagtartó rekeszek száma: 3)
- szivacs
- perlonvatta
- quartzit glass
- Ista activ pearls
Ezek az anyagok megfelelőek egy növényes akváriumhoz vagy csere valamelyik, esetleg van amit indításkor használhatok és utánna csere?
Szerintem jó lesz! Mekkora akváriumhoz rendelted? Mert növényesnél az is számít.
Amúgy jó választás! nekem egy elődje van ami még Evolution 2212 néven ment ( volt pár névváltozás az évek alatt)
10 éves, Ez alatt azért pár dolog volt cserélve, fejtömítés, rotor , csapok, de most is dolgozik. Közben meg az agyon dicsért, méregdrága Eheim 2080-asnak nek, 3 évesen letörtek a vödörről a békazár fülei, és 24 ezer forint lenne hozzá egy új.
Evolution, úr isten, de rég láttam ezt így leírva, nekem is volt olyan! Menőbb volt mint a 2-es golf! :D
Jók ezek a szűrőanyagok.
Annyi kiegészítéssel, hogy a növényezéshez erős áramlás kell, ami nyilván meg is lesz, pláne az elején.
Hogy később ha beérik a szűrőanyag mi marad belőle, meglátod.
Ha esetleg nagyon fojtaná a gyári szűrőanyag az áramlást, vedd ki a perlont.
Ülepítőbe az aljába tegyél valami gagyit, ami szétoszlatja az áramlást, utána esetleg egy vékony ritka szivacs, utána biológiai szűrők, jó a gyári. Maradék helyre szivacs, ami jobban átengedi a vizet, mint a perlon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!