200 literre ez a párosítás jó?
3 platti (1 fiú 2 lány)
3 szífó (1 fiú 2 lány)
4 guppi (1 fiú 3 lány)
2 anci (1 fiú 1 lány)
1 pleco (a nemét nem tudom)
Dúsan növényesített aki sok bujkálóval. A halak jövő héten érkeznek ha minden igaz 😁
Eleven szülőkből inkább csak 1 fajt tartanék, mellette olyan halakkal, (pl szumi) ami természetes gátat szab a túlszaporodásnak. Mint a természetben is.
A természet belekalkulálja, hogy a szaporulat 90 %-át megeszik a ragadozók, a maradék túlélőnél meg sokkal változatosabb a genetikai állomány (nincs beltenyészet) .
Egy akváriumban egyik se működik ilyen tökéletesen, úgyhogy ez egy extra probléma amire figyelni kell.
200 liter teljesen alkalmas 1, max 2 elevenszülő fajta tartására, mert lehet mellette tartani vérmesebb, temperamentumosabb picit nagyobb testű ragadozókat.
Pl 50 liter szinte teljesen alkalmatlan erre.
A lényeg, hogy hosszú távú fenntarthatóságban gondolkozz!
3 fajta elevenszülő, "szorgalmasabb" ragadozó nélkül , szerintem hosszú távon elég nagy öngól.
Még akár 1 pár vitorlást is megkockáztatnék, csak az a baj, hogy náluk nehéz megállapítani a nemeket, és ha kifogsz 2 hímet abból baj lehet.
De pl rajhalak körül lazacokból is vannak nagyobbacskák, mondjuk guppihoz serpalazac, vagy xifóhoz akár egy csapat császár lazacot is bevállalhatsz.
A pleconak 400 liter ha jól tudom bőven elegendő ha kifejlett az én kis drágám mire akkora lesz lesz is akkora akvárium jelenleg kb 6-8cm (2 cm-volt amikor hozzám került) ha jól tudom kb 3-5 év múlva éri el a 25cm-es méretet szóval egyenlőre nem aggódom e-miatt.
A kishalaktól annyira nem félek 3 szifóm van most 1 hím 2 nőstény a pleco mellet más nincs kishal se ugyanis mindet feleszik sose veszem ki a kicsiket volt üveg garnéla de az meg a halakra is vadászott így elpaszoltam. De ennyi elevenszülő mellé lehet veszek 2-3 darabot biztos ami biztos. Az a baj hogy nekem ezek tetszenek. Ha tudtok esetleg másfajta színes élénk kisebbtestű halat (max 10cm) azt megköszöném.
Illetve 2 belső szűrő üzemel most bent 2 db 30/w 1200l/h mind 2 oldalt 1-1 szerintetek a mostani felállás mennyire működő képes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!