A zebra dániók és a neonhalak elvannak eggyütt?
Megférnek egymás mellett, ahogy második írja. Másik kérdés viszont, hogy mekkora az akvárium, hány neont és hány zebrát akarsz tartani és van-e más hal is.
Mondjuk 50 literbe tennék 10 neont, 8 zebrát és 3 pandaharcsát.
240 literbe mehet akár 30 neon is,sokkal jobban fog kinézni a nagy csapat! Zebrából így 10-12 is.
A vitorlást kihagynám, a plattik valószínűleg csipkedni fogják, a ramik meg biztosan. Ramiból mehet 2 pár vagy 1 hím 2-3 nősténnyel. A meglévő fajok létszámát bővíteném inkább még 2-3 párral fajonként. A torokátumok párban vannak? Még mehet mellé 1 nőstény. Páncélosharcsa IS, meg algázó IS,szerintem sok. Algázóból milyet gondoltál? Otocinclusból rakhatsz 3-4 párt, vagy ancistrusból 1 párt, vagy 1 db Plecot. Nem kell várni míg algásodni kezd, egy jó akvárium amúgy sem algásodik olyan mértékben hogy megéljenek kiegészítő táp nélkül az algázók, erre vannak a spirulina és egyéb tabik.
Ha engem kérdezel, én kihagynám a ramikat is és inkább nagy testű gurámikat választanék nagyobb létszámban (gyöngy, márvány, kék stb).
Bárcsak volna lehetőségem újra egy ilyen akksit összerakni :)
A torokátum mellúszójának első sugara megvastagodott, tüske szerű a hímen. Pár hónapos korban már látható a különbség, idővel a hím habfészket készít a nőstény számára (éjjel cuppog majd neked egy csomót) [link]
Ha ragaszkodsz a vitikhez, akkor hajrá, de a kisebb halak fogják bánni. Mindenképp növényesíts dúsan a hátsó részben, sarkokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!