Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hemianthus micranthemoides...

Hemianthus micranthemoides növényzetet szeretnék telepíteni az akváriumon teljes aljzatára. Gurámikkal jó párosítás ez?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy nem tud fejlődni a növényzet, mert a gurámik lecsipkedik.

#gurámi #Hemianthus micranthemoides
2016. márc. 15. 11:11
 1/1 elwera ***** válasza:

Úgy emlékszem, BJoci akváriumában volt gurámi és HM is és nem ették meg. Szerintem ezek ragadozók és a kajájuk inkább kis rákok, férgek. Pl fagyasztott artemia, mysis, tubifex.

De én nem tartottam gurámit, tapasztalatból nem tudok mondani semmit. Hogyha mégis csipkedik a növényt, akkor viszont szerintem a tetejére kell szórni egy kis békalencsét, vagy pár szál hínárt és meg van oldva a dolog. A mindenevő és a növényevő halak, meg a csigák is szeretik a békalencsét, a spirulina tablettát, illetve a Tetra wafer mix nevű halkaját is.

Ha a guráminak nincs szüksége növényi táplálékra, akkor is más halaknak lehet adni ilyeneket. Plusz otthon elkészíthető dolgokat is pl spenótot, főtt zöldborsó belsejét, van amelyik hal a főtt kukoricát is szereti, meg mittudomén, répát, vagy egy szelet uborkát pl algaevő halaknak szoktak adni.

2016. márc. 15. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!