Sziámi harcoshal nagyon bujdosik?
Az akvárium hátulsó részében szétszórva vannak elhelyezve a vízi petrezselymek (vízicsillag) és azok között úszkál és bujdosik az új sziámi harcoshalam.
2 napja van meg és amikor behelyeztem az akváriumban, akkor eléggé aktívan körbevizslatott és jelezte a csigáknak meg a párduccsíkoknak, hogy ő a főnök, viszont pár óra múlva lehiggadt és azóta csak a növények között nyugodtan közlekedik és nem jön az előtérbe... Etetésnél előrébb jött, de inkább a növények közé beúszó eleséget ette.
Majd idővel bátrabb lesz vagy esetleg előfordulhat, hogy a kialakítás annyira imitálhatja az eredeti élőhelyét, hogy ott érzi komfortosabban magát?
Köszönöm a válaszodat!
A hátfal sötét, és pont emiatt is alig látom, mivel maga a sziámi kékes zöld. :D
A szűrő meg egy L alakban sugározza a vizet, mivel valamiért 2 kimenet van rajta, amiből az egyik esőztetős (azt a fal felé irányítom), a másik, meg egy sima kimenet, ami az akvárium rövidebb falán áramlik végig, pont amiatt, hogy ne az egész akváriumban legyen nagy áramlat, hanem csak azon a kis L alakú részben.
A tegnapi nap folyamán tűnt fel, hogy amikor kimegyek a szobából akkor valószínűleg előjön
Párszor előfordult, hogyha visszajöttem a szobámba, akkor még az ajtóból láttam őt, de az akváriumhoz közelítve, amint észlelte, hogy én vagyok az, akkor visszaiszkolt a növény barikádja mögé.
Úgy érzem nem nagyon kedvel... :D
Nyugi Kérdező! Alig van nálad néhány napja (: És nem mindegyik sziámi harcoshal olyan faßagyerek, hogy rögtön beilleszkedjen, vannak olyanok, akiknek napokig-hetekig szokni kell az új helyüket.
Én is néhány hete vettem egy sziámi harcost, nála az volt a beilleszkedési folyamat, hogy:
- halálra rémült a növényeimtől, beúszott a szűrő mögé
- néhány napra rá ki sem lehetett imádkozni a Rotala rotundifoliából
- miközben az összes kaját úgy köpte ki, mint hároméves a spenótot
- másfél hét elteltével használja a teljes akváriumot, napi 2x kéri a kaját és felismeri a kajaadóját
Ha belefér, én is ajánlom a lebegni hagyott májmohát, azt is nagyon szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!