Mi a baja a halamnak? Az akvárium alján fekszik eldőlve és alig jön fel. Mellékelek képeket.
:/
Viszont átraktuk másik akváriumba és ott úszik rendesen
Biztos? Akkor az előző akváriumban kevés volt az oxigén, felmelegedett a vize, stb., csak lehetőségeket sorolok. Már csak azért is, mert írtad, hogy másik akváriumban meg úszik. Amikor olvastam a kiírásod, én is azt gondoltam, ennek a halnak annyi.
Nekünk is volt bettánk, nagyon érzékeny halak, annak ellenére, hogy harciasak, főleg a hímek. Van levegőztetője? Fel vagytok szerelkezve mindennel, ami kell neki?
Kevés oxigén és meleg víz nem probléma a bettáknak, a természetben is ilyen vízben élnek. Viszont emiatt terjedtek el a tartásukkal kapcsolatos tévhitek is, miszerint nem kell nekik szűrő és elvannak egy befőttes üvegben.
Mekkora helyen van és milyen szűrő van az akváriumban?
Első körben én is a melegre gondoltam, de végül is mostanában nincs az a durva meleg, meg utána láttam, hogy betta, ha meg valami bírja a meleget, akkor az bírja.
Ha másik vízben jobban érzi magát, akkor a vízzel van gond.
Olyan 80%-ra saccolom hogy nitrogén vegyületekkel van probléma.
Ammónia, nitrit, rendben van? Biológiai szűrés stabil?
3-as vagyok.
4-es, 5-ös válaszolóknak:
Lehetséges, nem okoskodni akartam, mert az akváriummal a férjem foglalkozott mindig. Csak próbáltam segíteni a kérdezőnek lehetőségeket felsorolva.
Azt sem tudtam, hogy a betta jól bírja a meleget, az oxigénhiányos vizet.
Megnéztem a képeket, megsajnáltam. Mármint a halat.
Az nem lehetséges, hogy a mostani kisállatkereskedésekben már nem ugyanazok a betták vannak, mint amelyek a természetes élőhelyükön léteznek, és azért "kényesebbek"?
Kérdező, írhatnál, hogy jól van-e a halad...
Tényleg nem olyan betták vannak a kereskedésben mint vadon, de a labirintszervük ugyanúgy működik.
Ha van szűrő, akkor a túl erős áramlás is lehet gond, mert a képen a hal nem tűnik rossz állapotúnak azon kívül, hogy nem aktív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!