Mi lehet a probléma?
54l-es akváriumról beszélünk.Megfelelő belső szűrővel, melegítő és levegőztetővel, világítással.
Csak élő növényekkel.
2db algaevő harcsa
4db neon
5db rózsalazac
6db guppy
Lakik benne jelenleg.
Mikor elkezdtük a neonok pusztultak sorra. Ez valahogy megállt most a guppyk folytatják. Hol napi hol heti szinten.
A neonoknak mintha csak elment volna a szinük és ennyi. A guppiknál viszont mindig másféle tünetek vannak. Hol a vízfelszinen vannak 1-2 napot, hol mintha uszonyrothadást kapnának. Mára az egyiknek valami fehér van a száján. Úgyhogy már nem tudom mit csinálhatunk roszul. A táplálékuk változatos kapnak élő és szárított eledelt is. Tudom, hogy most sokan vannak de most pótoltuk az állományt.es számítva az elhullásra többet vettünk.Ja és a vízminőség makulátlan tesztek alapján.
Gyógyszeres kezelés egyelőre nem kell.
Koplalásból nem heti 3 nap kell, csak most egyszer 2-3 nap, utána pedig heti 6-7 alkalommal napi 1-szer kell etetni. (valaki esküszik a napi 1 koplalónapra, valaki szerint hülyeség, én minden nap etetek egy keveset).
Vízcseréből ha 2 lesz hetente, nem kell 30%. Elég 20.
Az akvárium pedig tényleg elég rideg, stresszes.
Ezek feketevizes halak, sokkal árnyaltabb körülmények között érzik jól magukat. Ha más nem, pár műnövényt rakj be, stresszoldásra az is ér valamit. De cryptocorin vagy microsorum fajtákkal is próbálkozhatsz, sok fény azoknak se kell.
Ma tudok csak akvarisztikába menni, szóval akkor virágot vegyek, meg valamit ami fekete vizet csinal. Égertobozt rendeltem az ma itt van.
A vízhőfokot 25re levettem, tegnap vízcsere is volt.
Meg valami kaját akkor. Hát remélem ez már bejön mert nem akarom, hogy kipusztuljanak. Talán a stress lehet mindennek az oka? Ezért kapnak el mindent mert nem tudnak elbújni ha félnek?
2-es válasz.
Majdnem biztos, hogy a stressztől van, a kérdés, hogy a stressz mitől van.
Ugyanúgy lehet a kis létszámtól, a környezettől, vagy egy állandó gyenge mérgezéstől, amit a túletetés okoz.
A stressz pedig leállítja az immunrendszert. Nem az elbújás hiánya miatti félelem önmagában, hanem a stressz. De annak ezer oka lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!