Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ti mit tennétek ha el akarnák...

Ti mit tennétek ha el akarnák venni az akváriumotokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Apu úgy döntött hogy elveszi az akváriumomat.Jó, lehet hogy nem kellet volna bent felejtenem a csövet az akváriumba vízcserénél. Felhívott a barátnőm és úgy felejtettem a csapot. Pedig csak kicsit dumáltunk, apu szerint elúsztattam a házat, pedig nem is. Csak a szobámat egy kicsit. Igaz onnan le ment a garázsba a víz. Ezt még benyelte apu csak most meg azt történt hogy véletlenül a külső szűrőm csövénél lett baj és leeresztett az 520 literes akimból annyit h épp a halak vízben maradtak. Igazából addig amíg a szűrő csöve beért eltünt a víz, nyilván már megint a szobámban és onnan a garázsba.

Nem tudom mitévő legyek, apu nagyon berágott.

Ti mit mondanátok a szüleiteknek hogy ne vegyék el az akitokat????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

14/lány

2017. máj. 13. 12:56
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Apu most tényleg berágott, jelenleg azt érzem hogy esélytelen hogy bármely praktikával sikert érnék el. Még azt is eltoltam nála hogy akkor mától nem tanulok. Erre Ő be igérte hogy jól szétveri a fenekemet és anyázott is. Amúgy soha nem ütött meg. Ha tényleg elveszi az akimat én mindenkinek elmondom hogy nem volt soha szaporulata a frontozáinak.
2017. máj. 14. 09:54
 22/39 anonim ***** válasza:

Felelőtlen voltál (többször is), viseld a következményeket!

Apádat pont nem fogja érdekelni a "pattogásod".

Legközelebb pedig akkor áztasd el a lakást, ha a sajátod lesz.

2017. máj. 14. 11:14
 23/39 anonim ***** válasza:
nem egy életbiztosítás ezek a darab számok, nem kívánom de bármelyik nap kelhetsz úgy, h le van darálva 1-1 halad.
2017. máj. 14. 12:46
 24/39 anonim ***** válasza:

"akkor mától nem tanulok" hát, ez valóban nagy megtorlás lenne apádnak:)))

h*lye kis liba:))

2017. máj. 14. 13:39
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Naaaagyon kiszúrnál apáddal ha nem tanulnál mától. Ne menj bele ebbe hogy elkezded fenyegetni bármivel is hogy mi lesz ha elveszi, mert csak még jobban berág rád. Ezt a butaságot meg végképp nem értem hogy azzal fenyegetőzöl hogy mindenkinek azt mondod nem szaporodtak a halai. Na és ha nem? És ha meg igen és azt mondod hogy nem akkor is mivan? De akkor meg jó nagy szemétség ilyennel zsarolni és csak te jársz rosszabbul. Az lenne a legjobb ha füled farkad behúznád és némi megbánást tanúsítanál neki, megkérdeznéd hogy mivel tehetnéd jóvá. Nem kell megsértődni és főleg ne kezdj el ilyen gyerekesen hisztizni, meg a hízelgés se segít mert az is egy gyerekes megoldás, ha ekkora akváriumod van és tudod felelősségteljesen gondozni akkor bizonyítsd be neki és ha már baj történt akkor meg vállald érte a felelősséget és igyekezz minél többet helyrehozni az okozott károkból.

Ahogy olvasom apukád is nagy akvarisztikás, tehát gondolom nem azért venné el tőled mert utálja ezt az egész hobbit. Ezt sem értem igazán hogy mi az hogy elveszi? Elveszi tőled és a ház másik részén maga gondozza tovább? Vagy a gondozást veszi el tőled? Esetleg eladja az egészet a francba vagy odaadja valakinek?

2017. máj. 14. 15:31
 26/39 anonim ***** válasza:
96%

"tropheusokat tartok kb 1.5 éve. Ha olyan felelőtlen és:,éretlen,tanulatlan,tapasztalatlan vagy még ehhez" lennék már rég kihaltak volna a halacskáim"

Ki nem szarja, le, ha kieresztesz a házba fél köbméter vizet?

Szerinted ez annyiból áll, hogy pár hónapig olvasgatsz, aztán pár évig elmondhatod, hogy életben tudtál tartani néhány halat, és akkor már tapasztalt vagy?

Ha tapasztalt lennél, nem lenne ilyen gondod.

Ha tapasztalt lennél, rögtön a beüzemeléskor megfúrtad volna a szűrő szívó csövét egy kis 3mm-es szárral, a vízfelszín alatt, hogy ha bármi okból nem tudja a szűrő feltolni a vizet az akváriumba, akkor csak a lyukig szívja le a vizet, ott belevegősödjön a rendszer, és megúszd 10 liter kifolyt vízzel, 400 helyett.

Az a 10 liter meg elfér abban a magasabb falú tálcában, amiben a szűrő van.

Na ez, pl tapasztalat.

Én 25 éve akvarizálok, de meg se fordulna a fejemben ezzel kérkedni, mert most is vannak új dolgok, amiket tanulok.

Megmondjam miben vagy még tapasztalatlan?

A zsarolásban!

Ha az én gyerekem ilyet merne mondani, amivel megpróbál zsarolni, nem a seggét verném el, hanem kalapáccsal verném szét abban a másodperben az aksiját!

Nem a nem tanulás miatt, azzal csak a saját életét b-ssza el, hanem a zsarolás miatt! Normális vagy? Mit képzelsz te?

Ha apádnak helyén vannak a tökei, integethetsz az akváriumodnak.

2017. máj. 14. 16:59
 27/39 A kérdező kommentje:
te aztán egy minta apa vagy
2017. máj. 14. 19:35
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Húha nagyon elharapóztak a dolgok, kicsit vegyél vissza apuci pici kislánya, nem kell mindjárt a szülőkhöz rohanni akiket az előbb még fenyegettél. 14 éves vagy nem 4 elvileg.

Egyébként meg ez vádaskodás, attól hogy neked valaki ír valami bunkót privátban nem kell egyből ráfogni egy névtelenre a válaszolók közt.

2017. máj. 14. 20:12
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Inkább legyél hálás apádnak, én biztos nem vettem volna a 14 éves gyerekemnek ekkora akváriumot. A másik fele a stílusod kiveri nálam a biztosítékot. Te egy gyerek vagy akinek kutya kötelessége tanulni, az apukád felelősséget akar tanítani azzal, hogy elveszi, ezt meg kellene értened ennyi idősen, ha már alázat nem szorult beléd.

A magyarázat helyet a hibád kijavításán kellene törnöd a fejed és ez ügyben tanácsokat kérni.

A halaid pont az a halfajta, ami a könnyen gondozható kategóriába tartoznak, különösebb gondozást nem igényelnek, tehát ezzel sem igen kellene takaróznod, hogy mióta és hogyan nevelgeted őket, ha már rád vannak bízva alap dolog.

Én apád helyében nem csak az akváriumot venném el, de még házimunkára is fognálak szünetben és hétvégén, hogy egy kicsit érezd a pénz megkeresésének fáradalmait. Ha nem tanulsz semmi baj, jön a következő tiltás, még több házimunkával. Garantálnám, nagyon hamar elmenne a kedved a követelőzéstől, zsarolástól.

45N két gyerekkel a háta mögött.

2017. máj. 14. 20:18
 30/39 A kérdező kommentje:
29-es elnézést a kitörésem miatt. Biztos jó anyuka vagy. Ne haragudj.
2017. máj. 14. 20:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!