Ti mit tennétek ha el akarnák venni az akváriumotokat?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Apu úgy döntött hogy elveszi az akváriumomat.Jó, lehet hogy nem kellet volna bent felejtenem a csövet az akváriumba vízcserénél. Felhívott a barátnőm és úgy felejtettem a csapot. Pedig csak kicsit dumáltunk, apu szerint elúsztattam a házat, pedig nem is. Csak a szobámat egy kicsit. Igaz onnan le ment a garázsba a víz. Ezt még benyelte apu csak most meg azt történt hogy véletlenül a külső szűrőm csövénél lett baj és leeresztett az 520 literes akimból annyit h épp a halak vízben maradtak. Igazából addig amíg a szűrő csöve beért eltünt a víz, nyilván már megint a szobámban és onnan a garázsba.
Nem tudom mitévő legyek, apu nagyon berágott.
Ti mit mondanátok a szüleiteknek hogy ne vegyék el az akitokat????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
"Mert veled véletlenül se fordulhat olyan elő h a szűrődnél probléma adódik."
Velem például nem.
Olyan, hogy leereszt 500 liter vizet, biztosan nem.
Csak ehhez ugye nem ész nélkül kell csinálni.
Meg amúgy csöveket, meg csapokat se szoktam úgy felejteni, mert dumálgatok.
2017. máj. 13. 16:36
12/39 anonim válasza:
#9-es !
Egyáltalán nem érek egyet!
Egy akváriumból kivezetni a vizet, az felelősséggel, és körültekintéssel jár.
Aki ezt biztosítékok nélkül bevállalja, az felelőtlen.
Úgyhogy ez nem baleset, csak szimplán b-szott utánajárni, hogy egy ilyen alapból potenciális veszélyforrást hogy lehet kiiktatni.
Végső soron felelőtlen állattartás.
2017. máj. 13. 16:39
13/39 patterson válasza:
apádnak köszönheted hogy 500 literes aksit bízott rád ! sem a "megfeéledkeztem kicsit" sem a szűrőhiba nem engedhető meg ! a szűrőt folyamatosan ellemnőrizni kell,nem engedhető meg hogy kifollyon miatta 400 l víz ! megérdemled hogy elveszi,nőj fel előbb 1 ilyen feladathoz,éretlen,tanulatlan,tapasztalatlan vagy még ehhez !!!
2017. máj. 13. 18:59
14/39 A kérdező kommentje:
Ne zavarja a válaszadókat hogy tropheusokat tartok kb 1.5 éve. Ha olyan felelőtlen és:,éretlen,tanulatlan,tapasztalatlan vagy még ehhez" lennék már rég kihaltak volna a halacskáim. Rengeteget olvastam, mindent elkövettem h jó "akvarista" legyek. Lehet kár volt itt feltenni ezt a kérdést.
2017. máj. 13. 21:46
15/39 anonim válasza:
melyik variánsod van?
2017. máj. 13. 23:14
16/39 A kérdező kommentje:
ilangi 12 db, kiriza gold 6 db, és red bisop 6 db. Nem fogom hagyni hogy elvegyék tőlem őket. Mindnek van külön neve. Bitter,lagymatag,pitbull,menekülő művész,ratyi, és a csajok. Nekik nincs külön nevük
2017. máj. 13. 23:23
17/39 A kérdező kommentje:
Légyszíves ne írjatok privátban mert anyu meg tiltotta h válaszoljak.
2017. máj. 13. 23:40
18/39 Salx Narval válasza:
Szerintem jobban járnál ha maghadba szállnál és duzzogás helyett bocsánatot kérnél apudtól és megkérnéd, hogy segítsen biztonságossá tenni az akváriumot ill a felszerelését. Akármennyire mérges egy kicsit azért az ő hibája is egy ekkora akváriumnál azért kell némi óvintézkedés és igényli a szakértelmet a működtetése. Én biztos, hogy nem hagynám teljesen egyedül karbantartani a még a 16 éves lányomnak sem az 500literes akváriumomat. Megcsörren a telefon és számotokra megállt a világ, a ház leéghet az sem számít, legalábbis az enyém ilyen, utána persze ő nem tehet semmiről, mindenki gonosz, mindenki neki akar rosszat.:D Apukád felelősségét abban látom, hogy gyakorlatilag egy gyerekre bízott ellenőrizetlenül egy komoly felelősséggel járó dolgot, persze ez téged azért nem mentesít teljesen. Szerintem ő sem akarja megszüntetni biztosan nem kaptál volna ekkora akváriumot ha utálná őket, csak hát lássuk be nagy károkat okoztál. Talán megenyhül ha szépen megkéred, hogy segítsen kiépíteni egy biztonságos rendszert és neked meg kell ígérned, hogy amíg az akváriummal foglalatoskodsz, nincs semmi más és persze nem ártana közösen végezni a takarítást akár úgy, hogy apukád csak nézi vagy esetleg utólag ellenőrzi. Amúgy a mamádnak is igaza van.:D
2017. máj. 14. 07:13
19/39 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen Te vagy az első normális válaszadó:Salx Narval. Apu nem tehet erről, hónapokig minden héten együtt csináltuk a vízcserét, vízteszteket,egy-két havonta a szűrő takarítást. Neki is van egy nagy akija a nappaliban de ő frontozakat tart. És van növénye is az aksiban. Megint ki kell cserélni a szalagparkettát...van pár ezer forint sporipénzem odaadom apunak. Majd ma reggelinél bedobok minden "női" trükkömet hogy megenyhüljön apum kis szíve. Bármit elérhetek nála amikor cicásan bújok hozzá. De tegnap esélyem se lett volna annyira utált. 4 éves voltam amikor az első akit kaptam, 1.5 éve a szomszédunktól kaptam ezt a nagy akit. Előtte 100 majd 220 literes akim volt. Soha nem bakiztam. Bezzeg most meg hegyén hátán.Egy biztos vállalok akár még egy nagy verést is csak ne vegye el a kis halacskáimat. Én meg ők egyek vagyunk. Ez nem olyan dolog amit csak úgy elvesznek az gyerektől ugyi????????????????
2017. máj. 14. 07:51
20/39 Salx Narval válasza:
Ne mondj már ilyen csacsiságot, dehogy utál, nagyon mérges de nagyon szeret.:D Nem tudtok akkora galibát okozni, hogy meg ne bocsájtanánk.:D Az viszont elképzelhető, hogy kell egy-két nap amíg lenyeli a gombócot. A többi válaszadónak is igaza van ám, csak te sértésként értékelted a kritikát, pedig itt sértődésnek helye nincs, tessék jobban odafigyelni arra amit csinálsz, mert tényleg az lesz a vége apukád megszünteti az akváriumodat és nem azért mert nem szeret. Szerintem ezt még megúszhatod ha megnyugszik kicsit és a kedvébe jársz. Tőlem is általában kitudja "sírni" a lányom a dolgokat de erről ne árulkodj neki.:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!