Nektek mennyibe került az akvárium kezdő ára?
Én takarékosan vettem, részletekben.
140 literes aksit vettem használtan állvánnyal, tetővel belső szűrővel jó állapotú dekorációkkal hátterezve 15 ezerért. Külső szűrő házilag lett összerakva, kb 50 ezer szűrőanyaggal együtt. Világítás korallosakváriumnál a legolcsóbb, ha jól emlékszem 28000 a 2X24W. Fűtő 6000. Aljzat kerti tóba való virágföld kb 2000 a föld tetején kavics amit szintén az aksihoz adott az eladó.
én mindent a legolcsóbban szereztem be, nem adtam össze nem volt kedvem de emlékszek a tételekre nagyjából.
akvárium 180x60x55(594 liter) + bútor+ tető+ háttér: 130 ezer
1 db tetra ex 1200 36000 ezer (abczoo) , 1 db tetra ex 1200 plus 28000 ezer (leeshetett a kamionról , vateráról rendeltem :D )
2 db aqueal reef 2x 4500 ft
homok 70 kiló, 12 x800 ft
kövek 10 ezer ft körül, tüzépről 120 kiló sárga tufa
fűtő 3000 ft a leggagyibb kínai, a jbl 1-1,5 év után megadta magát...
2 neon cső , az egyik mezei 6500 K az valami 1000-1500 ft lehetett, a másik syilvania az 6000 ft volt talán.
Ha úgy állsz neki, hogy megfelel a használt aksi, meg a cuccok, akkor lehet hogy 70-90 eft-ből megúszod.
Ha mindenáron újat szeretnél, akkor 200 eft +
A külső szűrőn nem szabad spórolni, de leginkább a bele való szűrőanyagon. Én anno minden szivacsbaromságot kikukáztam belőle és csak siproaxot használtam jó lassú áramlás mellett.
Ildomos előre kinézned hogy milyen jellegű aksit szeretnél, és ennek megfelelően célirányosan beruházni. akvarista_pötty_hu-n rengeteg mindent be tudsz szerezni "jóárasítva".
Küldök linket is mert 90 k-ért ,már teljesen komplett 250 litereset találtam Neked állvánnyal meg mindennel ami kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!