Milyen magas akváriumot építtethetek 10 mm-s üvegből?
Nem (csak) a merevítésen múlik, és ezért nem is kell annyira sűrűn tenni, mert annak annyi a dolga, hogy a fenti deformálódást minimalizálja.
Alul viszont akármilyen sűrű fenti merevítéssel se lesz kisebb a víznyomás, és az leszakítja a ragasztást, ha az nem tapad elég nagy felületen, amit meg csak az üvegvastagság adhat.
(Illetve lehet gányolni extra üvegcsíkokkal, amit az aljához és az oldalfalhoz ragasztanak, de az meg állítólag más okból nem szerencsés.)
Éppen ezért úgy tudom, 65 centinél nem csinálnak magasabb aksit 10-esből.
Lehet kisebbre kéne akkor csinálni, mert amit tervezel az 2400 liter!
Oda meg a rettentő brutális árú 12-es üveg is karcsú egy kicsit!
Egy kis számítás
Ezt most nem biztos, hogy értem...
Szerinted a te példád nem pont engem igazol?
10-es üvegből 65 centi magasat csináltattál, én is ezt mondtam, mert ott a vége. Nem lehet nagyobbat.
Pont ezért csinálták a szegediek is 12-esből a 70 centiset.
Akkor 80 centishez szerinted nem karcsú a 12 mm?
Csak mert + 10 centi vízoszlopra simán rá szoktak számolni +2 mm üvegvastagságot.
Itt is úgy számolnak
Max 45-höz 6, 55-höz 8 65-höz 10....
És mondom, ez semmilyen fenti merevítéssel nem helyettesíthető, mert a nyomás alul dolgozik. A merevítés a hasasodást fogja meg, ami sokat számít, de alul attól még ugyanazok az erők hatnak, abból nem vesz le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!