Tud-e nekem valaki abban segíteni, hogy mitől lehet magas a Nitrit tartalma az akváriumomnak. Már többféle modszert próbáltam ennek csökkentésére de sajnos ezek mindíg csak ideig- óráig voltak tartósak?
Igen nitrit-re gondoltam.( 2 mg/l)
300 literes akvárium, kb 25 db kis és közepes testű hallal, és egy Eheim Professional 2- es külső szűrővel (1050 l/h)
Azért szeretem ezt a hobbit, mert mindig lehet újat tanulni.
Ezért tisztelettel, és olthatatlan tudásszomjjal kérdezném a lepontozótól, hogy ugyan mitől lehet magas a nitrit, ha nem a szar szűréstől?
Biztos nagyon sok oka lehet még, kíváncsian várom a listát! :D
" szűrőd amúgy alkalmas lenne kellő mennyiségű baci megtelepedésére"
Sok más ok mellett (friss akvárium, baktériumok lenullázása, stb) még ezt se lehet kizárni, miután a "kis és közepes" méret szubjektív, közel sem biztos, hogy mindenki számára ugyanazt jelenti.
De a végeredmény ugyanaz.
A nitritet nitrifikáló baktériumok bontják le.
Ha sok a nitrit, kevés a baktérium.
Ha kevés a baktérium, szar a szűrés.
De természetesen a listát azért még türelmetlenül várom! :)
mióta megy az akvárium? hogy cserélsz vizet? gyógyszert (metilénkék, malachitzöld) nem használtál mostanság?
és a halak leírása elég dilettánsra sikeredett, pontos fajt légyszi :D
Előző, ja ja, hát nem mindenkinek haladja meg az iq-ja a bonobói csimpánzét, a primitívektől meg ennyi telik.
Csak nem tudom, mi lehetett a jelentés oka... Trágárság? Mert a szar szót utána is használtam... ennyit a következetességről.
"Én is a szűrőre gyanakodtam volna"
Félreértés elkerülése végett, én nem a szűrőre gyanakodtam, és nem a szűrőre mondtam, hogy szar!
Hanem a szűrésre!
És ezt most is tartom, mivel nagyjából cáfolhatatlan.
Lehet valakinek a világ legjobb, túlméretezett szűrője is, az csak egy lehetőség (alapfeltétel) a jó szűrésre, lakhely a szűrést végző baktériumoknak, amikkel ha valami baj van, akkor szar lesz a biológiai szűrés, bármilyen technikai háttérrel.
(Igen, direkt használom ezt a szót! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!