Mi lehet ez? Talán végre sikerült? Bővebben lent!
Jól sejted :D Mekkora mázlista vagy..
Normális, hogy kiesik a fészekből és a hím meg pakolgatja vissza.. de olvass utána a googleba beírod, hogy betták szaporodása..
Én tegnap este tettem be a betta párt a nagy akváriumból egy melegebb, sekélyebb vizű tenyészaksiba, reggelre kész lett a habfészek, egész délelőtt ívtak(nem párosodnak, hanem a hím a nőstény köré csavarodik és kipréseli az ikrákat, közben haltejet nyom rá, majd ha kipréselt úgy 5 ikrát, bekapkodja őket és beteszi a buborékokba), szval ez ment egész délelőt, majd elzavarta a nőstényt, kivettük, most rendezget, véd.
Életem első ilyen kísérlete és nagy sikerélmény hogy íyg működnek! Ja, két hímünk van, a liláskékkel ívattuk a nőstényt, és amúgy hússzínű, de az úszóin felvette kicsit a hím lilás árnyalatait. ma visszatettem a nagy aksiba, ahol van egy piros fiatal hím és egyből felvette a nőstény a színét és táncoltak egy darabig.
És a válasz: igen, sikerült. kerüld a hangos zene hallgatását, a rázkódást, mert attól kipotyognak az ikrák. Én tettem egy kis penészedés gátlót a vízbe, nehogy megpenészedjenek az ikrák, vagy AquaSafe-et, csak egy cseppet.
Kedves második!
Leírnád néha,hogy Te hol tartasz velük?Nekem is ez az első kísérletem.Te mennyit látsz?Én eddig csak ami egyszerre esett ki azt láttam kb 5-6db,de van egy folt ami más mint egy általános habfészek,azt hiszem a nagyja ott lehet. :D
Gratulálok!!!:) Mindig nagy öröm, ha kicsik lesznek!
Nálam aranyhalak szaporodtak több-kevesebb sikerrel, de hamarosan a bettázásba is bele szeretnék kezdeni. Szerintem egyike a legszebb hajfajtának!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!