Ilyen akváriumban tarthatok sziámi harcoshalat egyedül?
És akkor most kell neki fűtés, levegőztető, szűrés vagy nem?
Mindenhol mást olvasok....
Előre is köszönöm!
láttam ebből az akváriumból kisebbeket is, de mivel volt ahol azt írták, hogy 100literben is tartanak bettát egyedül, gondoltam, hogy akkor megkeresem a legnagyobbat.
társítani semmiképp nem szeretném, egyet akarok tartani benne.
a hőfokot nézve általában 25 fokos a kb 110 literes akváriumban a víz. nyáron és télen is, mivel elég közel van a radiátor hűtenem kell a vizet, mert könnyen feljebb kúszik.
tavasszal és ősszel tartja a 24-26 fokot.
de akkor beszerzek egy fűtőtestet biztos ami biztos.
Egy bettának jó. Neked nem, mert magas az akvárium, a betta meg a vízfelszín közelében lakik (mozog máshol is, nézelődik, felfedez, de pihenni ott szokott). A legtöbb embernek ez nem elég izgi, elkezdenek valami másra (is) vágyni, de az akvárium alapterülete nagyon pici (ezek a francos halak meg vízszintesen szeretnek úszkálni) és így elég limitáltak lesznek a választási lehetőségeid.
Ha ezzel te tudsz élni, akkor nyugodtan vegyed ezt, ha kételyeid támadtak, akkor vegyél egy rendes, fekvő téglatest alakú akváriumot, azzal jobban jársz!
Ahogy a többiek mondják, szűrő kötelező, a fűtőt én is csak ajánlani tudom: egy 40-50 literes akvárium nem tarja olyan stabilan a hőmérsékletet, mint a 110 literes. Egy könnyebb nyári lehűlés vissza tudja hűteni annyira az akvárium vizét, hogy a betta megérezze (tapasztalat).
És mivel még nem linkelte ezeket neked senki, kötelező olvasmány:
- [link]
- [link]
Koszomom a valaszaitokat!
Tudnatok nekem ajanlani hozza egybkonkret kis szurot?
Akar ehhez az akvariumhoz, akar egy sima teglatesthez. (Litert nezve kereken 50l)
Itt nezelodtem:
Koszonom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!