Nem hiszem el.. 38 literes az aksim, és reggelre meghalt 1 plattim + 4 ilyen piros fejű hal (nem tom pontosan a nevét..piros feje volt és ilyen átlátszó, a farka meg csíkos :D)
Szerintetek miért történt ez?
Még 1 napja nincsenek benn a halak, de ez elvette a kedvem az egésztől..
Jó.. nekem az mondták, hogy simán mehet bele ennyi hal... nem tehetek róla, hogy a boltos nem ért hozzá.. És tanultam belőle...
2010. máj. 11. 13:49
12/27 anonim válasza:
Vigyél vissza párat mielőtt megdöglenek...
cseréld le halkajára.
2010. máj. 11. 13:58
13/27 A kérdező kommentje:
Már mindegy.. már csak 6 db maradt:S
2010. máj. 11. 14:12
14/27 anonim válasza:
Figyelj, én az akváriumot 25 fok körüli csap vízzel feltöltöttem és azonnal egyből bele raktam a plattikat, (nem hagytam állni a vizet) mégsem döglött meg egyik sem, tök jól vannak.
Ott valami más gebasz lehet.
Nem raktál valami szert a vízbe?
Vagy túl sok kaját raktál be és attól mérgeződött meg a vizük.
Nagyon kevés kaját kell adni nekik, amit 1 perc alatt megesznek, hogy ne maradjon semmi kajamaradék, ami megrohad a kövek közt és mérgezi a vizet később.
2010. máj. 11. 14:25
15/27 anonim válasza:
Szerintem cseréld le az akvárium felét sima csapvízzel, semmilyen vízkezelőt ne öns bele, és 25 fokosra állítsd a hőmérsekletet, az minden halnak ideális.
2010. máj. 11. 14:29
16/27 anonim válasza:
Az is elképzelhető, hogy eleve beteg halakat vettél a boltban.
2010. máj. 11. 14:31
17/27 A kérdező kommentje:
Ilyen anti klórt raktam bele..
de még csak egyenlőre a neonhalaim meg a vörösfejű pontylazacom meg egy platt halt meg, tehát csak a kissebbek...:/ Elment nagyin tőle a kedvem..
2010. máj. 11. 14:32
18/27 anonim válasza:
Ne használd az antiklórt. (lehet túl sokat raktál bele)
A fele vizet sima vizzel öntsd fel,
csak a hőmérsékletre figyelj és nem lesz semmi gond.
2010. máj. 11. 14:35
19/27 anonim válasza:
Megfizetted a tanulópénzt, tanultál belőle. Először tájékozódni kellett volna. Nem istenbizony, hogy az a hat halad megmarad. Ha még élnek, vegyél formitot, nyomj bele egy jó fél tubussal. HA nem maradnak meg, takarítsd ki az akit, rendezd be újra, menjen az állandó szűrés, a napi 12-14 óra világítás, tegyél bele egy tubus formitot és várd ki a 2-3 hetet, amíg veszel bele halakat. Addig olvasgass szakirodalmat, neten is vannak jó oldalak, pl. a www.akvarista.hu . Én 8 neont és 2 páncélos harcsát ajánlok indulásra. Fel a fejjel! Ha belejössz, nagyon jó kis hobbi az akvarisztika.
2010. máj. 11. 14:37
20/27 anonim válasza:
14:35-ös: Általában ezek a trópusi halak a lágyabb vizet kedvelik. Én 70:30 arányban töltöm fel indulásnál csapvíz-desztilláltvíz keverékkel. A heti 10% vízcserét pedig fele-fele arányban pótolom. ezt ajánlom mindenkinek. Lehet, hogy nem lesz bajuk a sima csapvíztől, de a lágyítás nem fog ártani a halaknak. Arról nem beszélve, hogy az országban változó a csapvíz keménysége. Valahol 8k, de van, ahol 13k., mint pl. nálunk. Az pedig nem tsz jót a halaknak, az biztos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!