Szerintetek lehet olyan akváriumot csinálni, amivel kb. heti fél-1 óra elfoglaltság van?
gondoltam csak növényes akváriumra is, de halas-ra is...
Szüleim szerint csak a munka van vele, meg még áramot is fogyaszt... én úgytudom, hogy ha rendesen meg van csinálva, akkor nincs vele annyira sok gond...
Mi az igazság? előre is köszi.
" lehet olyan akváriumot csinálni,"
Tulajdonképpen csak olyat lehet csinálni, ha ez nem így működik, akkor ott komoly gondok vannak.
Köszi a válaszokat, megy a zöld kéz. :)
Hát én már olvastam sokat az akvarisztikáról, egy könyvet is , meg neten sok mindent, sőt volt amikor már az akváriumot terveztem, hogy milyen dolgotokat vegyek, honnan, miből mennyit, stb. amikor mondtam nekik, hogy most ilyent csinálok a szobába vagy esetleg a házban máshova, akkor leszóltak ugye, amit korábban is írtam... aztán akkor végül elhalasztottam a dolgot, ez volt, kb 1 éve.. azóta egyáltalán nem foglalkoztam vele, egyst mást el is felejtettem, de azért az alapokkal tisztában vagy meg ha felfrissítem hamar eszembe jutnak a dolgok, de azt én is megállapítottam akkor, hogy azért olyan sok munka nincs vele normál esetben... de ők akkor nem nagyon hitték el, de hát majd megmutatom nekik a kérdést, meg elmagyarázom nekik megint :) az áramfogyasztáshoz nem értettem meg igazából most sem nagyon, de azt olvastam, hogy nem sokat fogyasztanak, persze akvárium mérettől is függ.. mert ugye nagyobb akváriumba több fény kell, meg nagyobb szűrő ami tudomásom szerint többet fogyaszt, de szerintem az sem sokat.
(Az áram csak részben függ a mérettől, a világítás nem csak a mérettel növekszik, a tartott növények igényétől függ.
Egy 50 literest is meg lehet világítani olyan fényerővel, mint egy 200 literest, ha fényigényes növényeket tartasz.
A szűrés lófasz, említésre se méltó.
A fűtés nyom rajta valamennyit, szintén a tartott halak igényétől függ, mennyire kell felfűteni a vizet, illetve mennyiről kell felfűteni, tehát a helyiség, ahol az akvárium van, mennyire fűtött.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!