Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szerintetek lehet olyan...

Szerintetek lehet olyan akváriumot csinálni, amivel kb. heti fél-1 óra elfoglaltság van?

Figyelt kérdés

gondoltam csak növényes akváriumra is, de halas-ra is...

Szüleim szerint csak a munka van vele, meg még áramot is fogyaszt... én úgytudom, hogy ha rendesen meg van csinálva, akkor nincs vele annyira sok gond...

Mi az igazság? előre is köszi.

2017. febr. 17. 20:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Halasat 80 litertől csinálnék, halatlant 35-40 körül.
2017. febr. 18. 05:16
 12/22 anonim ***** válasza:

" lehet olyan akváriumot csinálni,"

Tulajdonképpen csak olyat lehet csinálni, ha ez nem így működik, akkor ott komoly gondok vannak.

2017. febr. 18. 05:19
 13/22 anonim ***** válasza:
23%
Butaság, hogy hetente kéthetente vizet kell cserélni, ha jól össze van rakva egy akvárium, akkor kb 2 évente kell nagytakarítást végezni, vizet cserélni. A víz hőmétséklete miatt(trópusinál-24C, párolgás) viszont után kell tölteni kb havonta ioncserélt vízzel, hogy ne halmozódjanak fel az ásványi anyagok a vízben. Valamint a szűrőt is kb havonta elég tisztítani, a kettő olyan 10 perces művelet. Élő növények legyenek benne. A halakat kétnaponta szükséges etetni. Ha elalgásodik akkor a csigák (jönnek a növénnyel) és az algaevő harcsa segít. Kisebb esztétikai tisztításokat lehet végezni pl akvárium belső falán, de nem kell leengedni hozzá az akvárium vizét.
2017. febr. 18. 09:14
 14/22 anonim ***** válasza:
41%
Butaság a heti vizcsere? Kicsit olvasni kéne vén ember! Mond valamit a nitrogén körforgás , nitrifikáció , ammónia, nitrit , nitrát? Ha nem akkor nem kéne marhaságokat írni , 30eve elavult dolgokat hajtogat. Olyan halakat tartok ha a marhaságát követném kb 1-2 hónapig húznák , 1,5 éve nem volt elhullasom. Valaki jelentse már a kissrác kedvet egy életre elvwheti az akvarisztikatól az ilyen jó tanácsok következménye...
2017. febr. 18. 10:45
 15/22 anonim ***** válasza:
49%
Ha megfogadod kérdező ennek az idiótának a tanácsát nem gyakori fogsz járni mint a guppijai ismerősöd.
2017. febr. 18. 10:47
 16/22 patterson ***** válasza:
26%
gúgli,...kezdő akvarisztika....dob sok linket,olvass,tájékozódj,mndenre találsz választ..nyilván nézegetni is akarod majd,az meg már több félóra,tehát ha nézed,gondozhatod is,amúgy folytonos odafigyelést igényel,kutyát sem úgy tartunk hogy na evett ivott,kakált... oszt most le van 1 hétig..
2017. febr. 19. 06:54
 17/22 patterson ***** válasza:
42%
a szüleid nagyon kukák ehhez :)...az áramfogyasztás 10 w egy 120 l aksinál,ha ennyire szarrágók akkor no komment...gúgli : ...tanácsok kezdő akvaristáknak...dob sok linket,olvass,tanulj,és megtudod mit jelent akit tartani !
2017. febr. 20. 16:54
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, megy a zöld kéz. :)

Hát én már olvastam sokat az akvarisztikáról, egy könyvet is , meg neten sok mindent, sőt volt amikor már az akváriumot terveztem, hogy milyen dolgotokat vegyek, honnan, miből mennyit, stb. amikor mondtam nekik, hogy most ilyent csinálok a szobába vagy esetleg a házban máshova, akkor leszóltak ugye, amit korábban is írtam... aztán akkor végül elhalasztottam a dolgot, ez volt, kb 1 éve.. azóta egyáltalán nem foglalkoztam vele, egyst mást el is felejtettem, de azért az alapokkal tisztában vagy meg ha felfrissítem hamar eszembe jutnak a dolgok, de azt én is megállapítottam akkor, hogy azért olyan sok munka nincs vele normál esetben... de ők akkor nem nagyon hitték el, de hát majd megmutatom nekik a kérdést, meg elmagyarázom nekik megint :) az áramfogyasztáshoz nem értettem meg igazából most sem nagyon, de azt olvastam, hogy nem sokat fogyasztanak, persze akvárium mérettől is függ.. mert ugye nagyobb akváriumba több fény kell, meg nagyobb szűrő ami tudomásom szerint többet fogyaszt, de szerintem az sem sokat.

2017. febr. 24. 20:51
 19/22 A kérdező kommentje:
a kérdést meg megerősítésként tettem fel, de ahogy látom igazam volt... :)
2017. febr. 24. 20:53
 20/22 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

(Az áram csak részben függ a mérettől, a világítás nem csak a mérettel növekszik, a tartott növények igényétől függ.

Egy 50 literest is meg lehet világítani olyan fényerővel, mint egy 200 literest, ha fényigényes növényeket tartasz.

A szűrés lófasz, említésre se méltó.

A fűtés nyom rajta valamennyit, szintén a tartott halak igényétől függ, mennyire kell felfűteni a vizet, illetve mennyiről kell felfűteni, tehát a helyiség, ahol az akvárium van, mennyire fűtött.)

2017. febr. 24. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!