Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Fehér akvárium víz elleni...

Fehér akvárium víz elleni szerek léteznek? (50 l)

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő vagyok a témában, keresgéltem neten de csak halas akváriumokkal kapcsolatban találtam infót. Egy hónappal ezelőtt indítottam az akváriumot, nincs sem növény sem hal, két pézsmateknős lakhelye. Ők nem igényesek a vízminőségre, teljesen jól vannak, de engem nagyon zavar hogy nem kristálytiszta a víz. Olyan mint a klóros csapvíz a pohárban, de ez a fehérség nem tűnik el.

Vettem egy másik szűrőt 320 l/h, kb 50 l víz van az akiban, a szűrő pedig 60-100 l-re van méretezve, de ez sem oldotta meg a problémát. (Aquael Fan Filter 1 Plus)

Van két 5W-os lámpám, ami az eladó szerint kifejezetten hüllőknek való, napfénypótló. (Zoo-med Nano LED 5W)

Egy vízmelegítőm, ami 26 fokon tartja az akit. (XiLONG AT-700 25w)

Az aljzat apró kavics, amit átmostam legalább 10-szer úgy ahogy az eladó mondta, de nem főztem ki, nem tudtam, hogy kellett volna. Az lehet a baj?

2017. febr. 2. 20:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nos itt vagyok, és lehet hogy mégsem infuzórium volt ugyanis a következőt tettem. Egy napra sötét volt, közben elmentem akvarisztikába, vettem aktív szenet a szűrőbe, vettem egy baktérium kulturát tartalmazó akvárium indítót, és vettem egy crystal water-t. Részleges vízcserét csináltam 20%, és belenyomtam az 50 liternek megfelelő indítót, ennek egy részét közvetlenül a szűrőbe, és beleraktam az aktavszénből annyit amennyi belefért. Ettől teljesen befehéredett/beopálosodott, majd egy nap alatt letisztult, ahogy a használati utmutatóban is volt. Rá egy napra beletettem az 50l-be való crystal watert, amitől 12 óra múlva olyan szép lett, hogy ilyen még sose volt. Most gyönyörű. Vettem egy tesztet (tesztcsíkok) ami szerint az ammónia, nitrát és nitrit okés, a klór okés a ph még lúgos nagyon illetve kemény a víz. Következő vízcserénél desztillált vizet teszek bele, ez remélhetőleg megoldja ezt is.
2017. febr. 7. 16:51
 12/12 Salx Narval ***** válasza:
Örülök, hogy tiszta a vized de legközelebb az aktívszenet ne használd együtt a bacikultúrával mert ellene dolgozik az-az kiszűri előle a tápanyagot így a bacik nehezen szaporodnak és így csak pénzkidobás a vásárlásuk. Vagy a kémiai szűrést, vagy a biológiait kellene erőltetni, a kettő együtt nem túl szerencsés.
2017. febr. 7. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!