Zebradánió tartható 47l-es akváriumban?
Én 6db-re gondoltam. Diszhal.infon azt néztem 50 a minimum de szerintem az a 3l nem nagy dolog. Csak ők lennének benne.
Mivel rajhalak 6db elég belőlük?
Méretek: 52x25x34
Hát. Én is úgy gondoltam hogy 2 csapat, egy „fenéklakó” és egy dánió raj. Még semmi sincs meg csak az akvárium úgyhogy...
Szerinted hány l/h-sat válasszak? Egy 100-150l/h-s jó lenne?
Ez nyilván nagyban függ attól is, hogy mennyi és milyen szűrőanyagon áramlik keresztül a víz, tehát mennyi lebontóbaktériumnak tud helyet biztosítani a szűrő, de általánosságban, ha gyári motoros belső szűrőket nézzük, kb kizárt, hogy 100-150 l/h elég lenne.
Én sokszor ajánlom az eheim pickup sorozatot, mert egyszerű mint a szög, és jó ár/érték arányú, kicsit csúnya, de csak a példa kedvéért, abból minimum a 2008-as kéne.
Szóval olyan 300 l/h, szabályozható, hogy az elején, amíg nincs beérve, lejjebb lehessen venni, és legalább egy 2 decis szivacs. Még az is elég kevés egyébként.
De amúgy ha befér, meg nem zavar, hogy lesz egy nagyobb zöld doboz az aksiban, simán beleteheted a 2010-est is. Ártani biztos nem fog.
Vagy más hasonló kaliberűt. Túlszűrni úgyse lehet, ellenben kb tizenhétezer-kétszázhetvennyolcezer közötti bajt okozhat, ha elégtelen a szűrés.
Dehogynem fog kelleni.
Ne szórakozz már, trópusi halakhoz?
És ha nem lesz fűtés? Vagy beszarik?
Meg amúgy is, a párolgás hőelvonással jár. A helység hőmérsékletét soha a büdös életben nem éri el a víz.
Komolyan, ha egy akvárium berendezésénél 1500 ft-on akarsz spórolni, akkor ez nem a te hobbid.
Semmi probléma, de akkor itt van még egy infó, ha már témánál vagyunk:
Darakór esetén egyébként semmire nem mész a másik akváriummal, mert ott az egész akváriumot kell kezelni, és nem a halakat. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!