Zebradánió tartható 47l-es akváriumban?
Én 6db-re gondoltam. Diszhal.infon azt néztem 50 a minimum de szerintem az a 3l nem nagy dolog. Csak ők lennének benne.
Mivel rajhalak 6db elég belőlük?
Méretek: 52x25x34
Remélem hasznosnak találod a táblázatot.
Csak hogy tisztába tegyük, a linkben nem a díszhalinfo volt, hanem az akvarisztika.info.
Ahol egy viszonylagos méretet adtak meg, de ez az általános szabály mellőzi a konkrét fajta igényeit.
A díszhalinfo ez esetben sokkal reálisabb ajánlást tesz, 80 literre teszi a beugró méretet.
Az a baj ezekkel a dániókkal, hogy szinte 2 dimenzióban mozognak, az idő nagy részében a felső 10 centit használják.
Szóval az alapterület miatt kell a 80 liter.
A pigmeus (én csak így írom) az maga a törpe páncélos harcsa. Az ilyen olyan sarlós stb valami változatok lehetnek.
Az említett halak sokkal jobb választásnak tűnnek, csak a hőmérséklet igényüknek nézz utána, hogy összeegyeztethető legyen.
Ekkora akváriumba 1féle halat válasz középső, vagy "mindenes" rétegbe, és 1-et alulra. 3 csapatot nem bír el.
2-t is inkább úgy, hogy egy nagyobb 8 fős, meg egy kisebb, pl 5 db pigmeus.
Szerintem a csík túl nagy. Egyébként boltokban inkább párduc csík szokott lenni, ami jóval nagyobbra nő, de a jaguár csík is fölöslegesen terhelné a vizet, nem hagyna helyet a többi halnak. Úgy értem, vízterhelés szempontjából.
Milyen szűrőd van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!