Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Gyors kérdés. Az normális,...

Gyors kérdés. Az normális, hogy az aranyhal etetés után nagyon megélénkül?

Figyelt kérdés

Oda-vissza szlalomozik az akváriumba (93 literes). Eddig egyhelyben pihizett, majd 2 bogyó táp után nagyon bepörgött. Tegnap, és tegnap előtt nem csinált ilyet. Kényszer megoldásként egyedül van (3 napja).

Lesz még egy csomó kérdésem, de egyelőre ennyi mert félek hogy valami gond van.

Víz 21 fokos. 93 literes. 7db növény-el. Friss akvárium tudom, hogy 3-4 hetet kellett volna várni míg a víz "megérik" de nem volt más megoldás.

A választ előre is köszönöm.

2016. okt. 4. 11:20
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
este privibe elküldöm.
2016. okt. 5. 15:09
 42/51 anonim ***** válasza:

Még annyit tehetsz, hogy más akvaristától, vagy boltból(amennyiben van díszakváriumuk, ami nincs túltelepítve és nem 100 hal van belezsúfolva kis helyre) kérsz "szűrőkoszt". Ezt ha belemosod az akváriumba, akkor mind a két féle hasznos baktériumot betelepíted. Így hamarabb be tudsz állni a gyakori kis vízcserékről a heti szintű vízcserére.

Idővel majd nem árt egy kétszer ekkora akvárium erősebb szűrővel, két 20-30 centis halnak kell a hely. Ha jól csinálod, akkor 15-20 évig még simán élhetnek.

2016. okt. 5. 17:41
 43/51 A kérdező kommentje:
41-es Miért privátba? Amúgy nem küldtél.
2016. okt. 6. 10:29
 44/51 A kérdező kommentje:
Neolamprologus01: Köszi. Az igazság az, hogy már most szemezek nagyobbal :-)
2016. okt. 6. 10:30
 45/51 anonim ***** válasza:
45%

tessék:

[link]

2016. okt. 6. 23:10
 46/51 A kérdező kommentje:
Nah, erről beszélek, minek ezt privátba rejtegetni. Ez gyönyörű! Gratulálok! :-)
2016. okt. 7. 11:54
 47/51 anonim ***** válasza:
sztem már unják a többiek :D
2016. okt. 7. 14:22
 48/51 A kérdező kommentje:

Újra én. Sajnos a társ halacska harmadik napra megbetegedett, külön raktam (eleve külön kellett volna 2-3 hétre tudom, hogy lássam minden rendben van-e, hát nem volt). Uszonyrothadást vettem rajta észre. Az egész akváriumon csináltam egy Aquatan, Parakill, és Baktopur kombós kezelést, majd egy közel 50%-os vízcsere jött. A betegeskedő (külön rakva), szintén a felsoroltakkal lett kezelve, 3 napig. Negyedik napra viszont valami olyan történt amire nem számítottam, és nem gondoltam, pedig kellett volna. Nem találtam a helyén, rövid időn belül sajnos rájöttem. A Szerencsétlen kiugrott, mert a karantén aksit nem fedtem le. Úgy is felfoghatjuk, hogy öngyilkos lett szegénykém. Valószínűleg jobb így neki.

Egyszóval a kis mindenkit túlélő, ismét egyedül maradt.

A szűrőt viszont lecseréltem egy Tetra EX 800 Plus-ra.

2016. okt. 14. 11:55
 49/51 anonim ***** válasza:
Jobb neki ? :( Nagy kínokat élt át... Jobb lett volna meg se venni és ezt is elajándékozni.
2016. okt. 14. 12:00
 50/51 A kérdező kommentje:
A kereskedésben zsúfolásig voltak egy aksiban. Azért vettem, hogy legyen legalább egy társa a másiknak amelyik "muszájból" került hozzám. Közel 100 literesbe ketten, legalábbis ideiglenes megoldásként.
2016. okt. 14. 12:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!