Gyors kérdés. Az normális, hogy az aranyhal etetés után nagyon megélénkül?
Oda-vissza szlalomozik az akváriumba (93 literes). Eddig egyhelyben pihizett, majd 2 bogyó táp után nagyon bepörgött. Tegnap, és tegnap előtt nem csinált ilyet. Kényszer megoldásként egyedül van (3 napja).
Lesz még egy csomó kérdésem, de egyelőre ennyi mert félek hogy valami gond van.
Víz 21 fokos. 93 literes. 7db növény-el. Friss akvárium tudom, hogy 3-4 hetet kellett volna várni míg a víz "megérik" de nem volt más megoldás.
A választ előre is köszönöm.
De ha telepítek más olyan halakat amik bírják a hideg vizet, attól ő még egyedül marad, vagy az olyan fajta társaság is elég neki? Persze a kérdés még mindig adott, hogy milyen halakat ajánlanál?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de egyrészt teljesen kezdő vagyok, és tudom, hogy a kereső a barátom, de jelenleg lakás felújítás miatt a telefonon próbálok utána olvasni a dolgoknak ami nem könnyű.
Tudom, hogy te is segíteni akarsz, de ezzel hogy "bárcsak ette volna meg a macska" nem tudom mit tegyek. Ezt a 93 literest sem én vettem. A rokonomnak az volt a terve, hogy majd ebbe fogja átrakni azt a szerencsétlen négy kis 10cm-es aranyhalat, ha befagy télen a kis tó. Én már akkor figuelmeztettem a macsekra mikor még csak beszélt arról, hogy halakat akar.
Egy szó mint száz, az eset után nekem adta a bontatlan akváriumot, az egyetlen megmaradt kis halacskával. Ha én akartam volna, akkor előtte körbejárom a témát, és valószínűleg nem aranyhalat veszek. De most ez van, mit tegyek, adjam oda a cicának, ez nem gondolhatod komolyan.
A videót nézve, stresszes.
Ami 2 okból nem jó, 1 vagy közvetlenül a stressz öli meg, 2 vagy a stressz miatt működésképtelen immunrendszere miatt támadják meg a kórokozók.
Más hal társasága nem sokat javít a helyzeten.
Csak azért írtam, mert egy kompromisszumos megoldás lehet, ha semmiképpen nem tudod máshol (ideális környezetben - de tudom, hogy ez nem könnyű) elhelyezni.
Esetleg 1 fajtárs, 1-2 anci, 1-2 nap világítás nélkül, enyhít a stresszen, de ez opcionális, csak találgatás, ez csak az adott egyed "jellemén " múlik, hogy beválik e.
Érdekes, hogy 3. napra kergült meg. Ha viszont a tendenciát nézem, akkor a helyzet romlik. Szóval ha nem tudsz neki tuti helyet, akkor gyorsan kell lépned.
Ha nálad marad, fölösleges várni, mert egyedül, ezek szerint úgyse fog lenyugodni. Szintén kompromisszumos megoldás, de jobb híján tennék mellé még egy hasonló méretű, alfajú aranyhalat, meg egy még egy rakás növényt, és pár napig csak rövid ideig világítanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!