Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az normalis, h nagy guluszemei...

Az normalis, h nagy guluszemei vannak az aranyhalaimnak?

Figyelt kérdés

Magak a halak kb. 6cm-esek es a szemuk igy oldalra kidudorodik (8mm).

Utanaolvastam es allitolag a vizminoseg lehet az oka,de sztem teljesen jo, tuszta a viz, 24fokos kb.

Es mar egy eve megvannak es latszolag jol vannak.

2015. okt. 18. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Vannak direkt gülüszeműre tenyésztett aranyhalak is, nem biztos, hogy betegség.
2015. okt. 18. 18:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Mindig ilyenek voltak? Mert akkor normális. Ha nem akkor nem. Bár én eltúlzottnak tartom a 24 fokot, tuttom szerint aranyhal, guppi, platti meg az ilyen kishalfélék elvannak egy 18-22 fokos vízben, árt nekik a nagyon hideg pl. 9-11 fokos víz, de a meleget sem szeretik.
2015. okt. 18. 19:17
 3/8 anonim ***** válasza:
2015. okt. 18. 19:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Az enyémek meghaltak, miután "gülü" lett a szemük.
2015. okt. 18. 19:41
 5/8 anonim ***** válasza:

#2-es válaszoló, azért ez így nem teljesen igaz, vagyis inkább nem igaz.

A guppi meg a platti trópusi halak. A guppi elvisel egy kicsit hűvösebb vizet is, mondjuk 20-22 fokot, de neki is a 24 az optimális.

A platti már melegebb vizet szeret, neki bőven mehet a 24.

Az aranyhal viszont teljesen más dimenzió, egyrészt egy hidegvizi faj, simán kibírja a 10 fokos vizet is, pláne, ha nem egy agyontenyésztett változat, és évszak függően, lassan csökken a hőmérséklet.

Másrészt egy 2 kilósra növő alapvetően tavi halat mindennek neveznék, csak kishalnak nem!

Kérdező!

A választ leírták, van kifejezetten ilyen "teleszkóp"szemű aranyhal, mivel átlátszatlan porcelán edényben tenyésztették ki, sok száz évvel ezelőtt, és felülről nézve kellett hogy nagyobb felületűnek látszódjon.

Ha eddig is ilyen volt, akkor olyan fajta, nézzél képeket , hogy hasonlít e a teleszkóposokra.

Ami a vizet illeti, a "sztem teljesen jo" az bármilyen lehet.

Vagy leírod az akvárium összes paraméterét, víztömeg mennyiségét, összes benne tartott állatot, szűrő pontos márkáját, típusát, vízcserék rendszerességét, amiből nagyjából következtetni lehet rá, vagy veszel teszteket ammóniára, nitritre, nitrátra, és megméred pontosan, hogy mennyi az annyi.

Ami az 1 évet illeti, azért ez még nem egy nagy teljesítmény egy olyan halnál, ami amúgy él vagy 15 évig...

Egy rossz vízminőséggel elélhet évekig, és mikor meghal, a gazdája akár azt is hiheti, milyen jó dolga volt, élt 7 évig, látszólag teljesen jól volt.

Valójában meg 7 évig szenvedett, amitől a felére csökkent az élettartama.

2015. okt. 18. 19:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Mekkora akváriumba vannak? Csinálj róluk képet.
2015. okt. 19. 19:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Csinaltam roluk kepeket, ide fel is akartam rakni,de nem tudom,h ide lehet-e. Hogy kell feltolteni ide?(nincs semmi olyan h fajl csatolasa)
2015. okt. 20. 06:18
 8/8 anonim ***** válasza:
2015. okt. 20. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!