Milyen apró termetű rajhalakat ajánlanátok?
Sziasztok! Adott egy 100-120literes akvárium amibe szeretnénk egy lehetőleg nagy csapat halat, amik rajban mozognak. Ha lehet, minél többet, ezért jó lenne, ha apró termetűek lennének.
Ára, és tűrőképessége miatt neonhalakat néztem főleg, de páromnak nagyon nem tetszenek.
Bármi egyéb ötlet?
#5 Ízlések és ficamok: én sem szeretem a neonhalakat, túl hivalkodó a színük és számomra ők merítik ki a "nem csinálnak semmi" fogalmát.
Kérdező, annyit tudjál már, hogy a rajban úszás alapvetően egy védekező mechanizmus. Ha nyugi van, akkor hajlamosak szétszóródni az akváriumban, márpedig az akvarista nem szeretne stresszes halakat :) Na, mondom, hogy én miben gondolkodtam (112 literes akvám van):
- [link] (ilyenem van, sokkal nyugodtabbak, mint a legtöbb márna, 1 hímre legalább 2 nőstényt)
- [link]
- [link] (Hosszú történet, ideiglenesen voltak nálam. Nyugisak, a fotók nem adják vissza a szépségüket.)
- [link]
- [link]
- [link]
- [link] (csak ő olyan apró, hogy nálunk kajának néznék)
Zebra dánió (és színváltozatai), kalászhalak (maximum villásfarkú méretig) is megfelelnek a leírásodnak, csak ők annyira pörgősek, hogy kikészítenék a gurámimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!