Egy 200 literes akváriumba szerintetek mehet ennyi féle hal?
3 kék gurámi
4 öves díszcsík
6 guppi
6 platti
6 molly
6 dánió
2 anci
2 cory
esetleg még 6 neon?
mit gondoltok?
- Öves díszcsíknak kicsi
- anci VAGY corydoras
- HA corydoras, akkor abból 10 db
- dánió melyik? van rohadt sok
- molly, guppy elevenszülő és kemény vizet szeretik, míg pl a gurámi a lágyabbat kedveli
Amúgy se értem, mi a francnak kell ennyi féle hal? 8 féle??? 4, nagyon max 5 féle elég!!!
És a halak érdekei azt diktálják, hogy egy fajtából a lehetőségekhez képest minél több legyen, így érzik jól magukat.
Szóval ez egy fos összeállítás, igazi halászlé.
Legyen mondjuk így:
- 10 corydoras a talajra
- 3 kék gurámi felülre
- zebradániók és plattik középre
3 kék gurámi oké, de lehetőleg csak 1 legyen hím. Elég kötekedősek tudnak lenni. Ha már a változatos akvárium a szíved vágya, vehetsz 1 kéket, 1 arany- és egy márványgurámit. Ugyanaz a faj, csak a színük különbözik.
Ugyanezt dánióval is el lehet játszani. Vehetsz vegyesbe zebrát, leopárdot és ezek arany változatait. Rögtön 4-féle halad van. Szerintem inkább 8-10-et érdemes venni, szeretik a csapatot.
Kékpajzsos Coryból is létezik a vad változaton kívül fekete, sárga "albínó" és valódi halványrózsaszín albínó. Mivel csapathal, illik belőlük is legalább 5-öt tartani.
Szerintem mehet még melléjük 1 db anci. Nem fog összeakadni a Corykkal, saját fajtársaival viszont elég balhés hal.
Szerintem is inkább 1-2 fajt válassz ki és abból legyen nagyobb darabszámod mert úgy érzik jól magukat és mutatósak. Ha kipusztulnak vagy nem jönnek be mégse/megunod akkor jöhet a következő csapat cserére.
Nálam az ékfoltos razbórák most öregednek ki (3-4 éves korban). Szóval okosan válassz mert a sokáig maradhatnak :)
Nálam a gurámik csak akkor vannak fent ha esznek vagy levegőt vesznek. Általában középen és alul úszkálnak.
Amúgy szerintem az elevenszülők annyira dinkák, hogy nekik tök mindegy hányan vannak mert pl.: 6 guppiból úgy is 60 lesz pár hónap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!