Ti hogy takarítjátok az akváriumot?
hetente-2 hetente pár liter vizet kimerek, majd pótolom friss(pihentett) vízzel. kb a negyedét.
mivel belső szűrőm van, ezért azt sűrűbben takarítom, szintén hetente vagy két hetente.
pár havonta meg teljesen kiszedek mindent az aksiból. a tereptárgyakat elmosom, meg az aljzatot is átmosom.az akvárium falát is áttörlöm ecetes szivaccsal. ha megszárad,akkor a régi víz egy részét visszatöltöm (kb felét) valamint a másik felét csapból kiengedett vízzel töltöm fel(pár órát pihentetem előtte)
guppijaim vannak, meg teknős. szerintem ennek nem kell olyan nagy odafigyelés, érzékenyebb halaknál biztosan melósabb a takarítás.
Nekem most csak 2 tengeri akváriumom van, az édesviziket megszüntettem.
Kaját ugye szórok bele mindennap.
Egy kevés vizet cserélek néha, illetve az elpárolgott vizet is pótolgatom.
Kb 3 havonta egyszer fogok egy sniccert, kiveszem a pengéjét, és levakarom vele a zöldalgát, mészalgát és a vízkövet arról az akváriumról, amin sok fény van, erős világítás. Ehhez nem szívom le a vizet, csak belenyúlok és úgy vakarászom az üveget.
A másik akváriumom üvegét nem kell tisztítani, azon nem telepszik meg semmilyen alga. Vagy azért mert nincs elég fény hozzá, ott csak gyenge, színes led lámpákat használok, vagy azért mert ott két nagy batár csiga nyalja belülről az üveget. De az is lehet, hogy is-is. Kevés fény, kevés alga, és a két csiga azt a keveset lenyalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!