Milyen halat ajánlotok egy 30 literes akváriumba?
a guppit mindenképpen,
nekem is hangos picit a lélegeztetőm, de én letakartam egy lappal, meg ráraktam egy fadarabot, míg nem lesz teteje az akváriumnak, és lényegesen halkabb lett.
ha nem lesz halkabb és mindenképpen szeretnél sok kishalat akkor próbáld meg a fűldugót éjjel, akkor aztán se be se ki hang:)
és nem kényelmetlen ha jól van felrakva:)
egyébként nekem egy 16 literes akváriumom van, és 8 halam, máma vettem bele még 3-mat:)
de ha ezek nem válnak be akkor vegyél oxigén cseppet és mielött lefekszel cseppents bele kellő mennyiséget, és reggelig nem lesz baj.
kb egy szemcseppnyis üveg 100-150 forint.
meg a nővény is sokat segít.
Ha nincs levegőztetőd, akkor a labirintkopoltyús halak jöhetnek csak számításba! Nekik nincs szükség levegőztetésre. Ezekből viszont csak egyet vagy egy párt tarthatsz, mert ezek előszeretettel ölik meg egymást.
Pl. ideális, ha egy gurámi párt veszel. Szépek, aranyosak, és ha jól érzik magukat, még szaporodni is fognak (akváriumfűtőd azért legyen, az nem hangos! 26-28 fok)
Mézgurámi, törpegurámi, akváriumod méreténél fogva őket ajánlom. Mellettük lehet egy-két guppi.
Gyöngygurámit ne, mert ahhoz meg nagyobb akvárium kéne.
A sziámi harcoshal is labirintkopoltyús, de őt azért nem ajánlom, mert egy akváriumban csak egyet tarthatsz... és lehet, hogy más halat nem nagyon, mert akad köztük olyan, amelyik annyira agresszív, hogy minden más halat megver.
Az általad említett halak közül csak a molly bírná levegőztető nélkül. A tetra első nap öngyilkos lenne, a neon meg először kifakulna az oxigénhiánytól, aztán eszeveszettül tátogna, majd fejreállva próbálna úszni és szép lassan megfulladna...
Xifót meg 30 literen ne tarts sztem, az kínzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!