60 literes akváriumba milyen szűrőt ajánlotok?
Aquael fan-1 volt nekem 45 literbe az jó volt, de
60 literbe talán egy Aquael fan-2 még jobb lenne.
Az Eheim 2008 kicsi oda. Max teljesítményen még talán elviszi. Belső szűrőben ezeknek még viszonylag nagy a szűrőfelülete. Esetleg vehetsz egy powerheadet 400-500l/h teljesítményűt (legyen állítható). Pl. Atman 201 vízpumpa+szivacs.
Vagy ha van rá 13-15 e Ft-od akkor egy külső szűrő megoldás mindenre.
Üdv,
aquael fan1 plus dobozán azt írja, hogy 60-100liter
a fan2 plus dobozán, meg hogy 100-150 lityó
én csak azért vettem fan2-est, mert nagy az esélye annak, hogy a jövőben vegyek egy 108 literest és azért.. Az 54 literesembe alig fért bele, szerencsére van állíthatósága, szal nem sodorja el a halakat.
eredetileg így van, ami a dobozra van feltüntetve:
aquael fan micro: 3-50 liter
fan mini: 30-60 liter
fan1: 60-100 liter
fan2: 100-150 liter
fan3: 150-120 liter
neked inkább, kérdező, a fan1-et ajánlom, az pont ettől az akvárium mértettől van, és én egészen 80 literesig azt ajánlanám, bár a bobozra 100 van feltüntetve. Bár a mininél is az van írva, hogy 60ig, célszerűbb inkább a nagyobbat választani, persze nem fan2-őt, mert az fölösleges, Hable gondolom tapasztalatból írta, mert neki 45 lityósa megy fan1-el, és azt gondolja 60asba fan2 kell.
ám, hogy megemlítsem, az aquael szűrők jók..árban is, meg minden..
nekem tavasztól egészen 2 héttel ezelőttig egy fan micro vitte el az 54literesemet(!), amibe már fan mini kellett volna. persze csak 3 kicsi növendéknek már nem nevezhető, de még nem teljesen kifejlett méretű hal volt benne, szal az nem sok, hetente 40% vízcserével.
Jaja, Aquael fan2-t nem próbáltam, csak 1-es van nekem, hát az jó végülis elviszi a 60 literest is talán, de nekem a 45-ösbe pont jó. Persze ez olcsóbb, mint egy külső szűrő.
Külsőből 45 literbe beraktam egyszer egy Atman At-3335 külső szűrőt, ezt karácsonykor vettük 16ezer Ft-ér, hát jó hogy azt 90 literhez vettük, de oda szerintem kicsi volt önmagában, azt úgy mondanám hogy egy 70 literesbe jó kb. De aztán én én beraktam a 45 literbe és ment úgy fél évig. Bazinagy sodrást csinált, de jót tett a halak vérkeringésének :D Egyébként csak azért raktam bele, mert sok növény volt benne és nem akartam talajporszívózni, ez jól kiszívta a koszt.
600 lityó/ óra az sok. Azt kb. 90-100 literesbe tenném.
Minél nagyobb a vízforgatási sebessége, annál rosszabb a biológiai szűrés, aminek lassú áramlás kéne, és nem érsz vele semmit, csak a halakat zavarja. A 440 pont megfelelő lenne, sőt pont nagyon jó, mert hétszeresét forgatja át az aksi űrtartalmának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!