Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Elrontottam a halvásárlást....

Elrontottam a halvásárlást. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Sajnos rossz arányban kerültek az akvárumomba guppik. 4 hím és 2 nőstény. Mint várható volt, halálra szekálják a hímek a nőstényeket. Borzasztóan sajnálom őket. Van egy üres akváriumom oda gondoltam áttelepíteni a lányokat. Csak az a baj, hogy nincsen másik bejáratott szűrőm. Szóval teljesen újat kéne vennem. Már beállt akváriumból tudok vizet szerezni, esetleg beállt szűrő szivacsát belemosom kicsit. Helyben kisállatboltban tudnék venni szűrőt, azonban ha baktérium kultúrákat meg ilyeneket neki állnék rendelni mire kijön napok múlva félek hogy egyszerűen elpusztulnak a nőstények. A sarokba vannak szorítva, ha épp ott hagyja pár percre valamelyik fiú akkor csak egy helyben vannak nem mernek már úszkálni se. Vízelőkészítőm van itthon. Ti mit tennétek a helyemben?
2016. ápr. 7. 23:11
1 2
 11/13 toma781 ***** válasza:
Mért nem veszel melléjük még pár darab nőstényt?
2016. ápr. 8. 11:42
 12/13 A kérdező kommentje:

A vízcseréket a heti egyszerinél sűrűbben csináljam az első pár hétben? És mikor vízcsere van hülyeség lenne a másik beállt aksiból belerakni az onnan leszűrt vizet? Vagy előkezelt csapvizet rakjak bele frissnek?

Azért nem veszek több nőstényt, mert nem teljesen guppis akváriumot szeretnék.

2016. ápr. 8. 16:06
 13/13 anonim ***** válasza:
az első 1 hétbe amíg a szűrőbe nincsen elég lebontó baci addig 2 szer cserélj. elég az elején a másik akváriumból víz, utána már elég pihentetett, vagy előkezelt víz.
2016. ápr. 8. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!