Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Elrontottam a halvásárlást....

Elrontottam a halvásárlást. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Sajnos rossz arányban kerültek az akvárumomba guppik. 4 hím és 2 nőstény. Mint várható volt, halálra szekálják a hímek a nőstényeket. Borzasztóan sajnálom őket. Van egy üres akváriumom oda gondoltam áttelepíteni a lányokat. Csak az a baj, hogy nincsen másik bejáratott szűrőm. Szóval teljesen újat kéne vennem. Már beállt akváriumból tudok vizet szerezni, esetleg beállt szűrő szivacsát belemosom kicsit. Helyben kisállatboltban tudnék venni szűrőt, azonban ha baktérium kultúrákat meg ilyeneket neki állnék rendelni mire kijön napok múlva félek hogy egyszerűen elpusztulnak a nőstények. A sarokba vannak szorítva, ha épp ott hagyja pár percre valamelyik fiú akkor csak egy helyben vannak nem mernek már úszkálni se. Vízelőkészítőm van itthon. Ti mit tennétek a helyemben?
2016. ápr. 7. 23:11
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Körübelül 30-40 liter között van a másik akvárium amibe bele szeretném tenni a 2 nőstényt. Körübelül 15 liter beállt akvárium vizet tudnék bele tenni, a többi csapvíz. Ebbe raknék a mennyiségnek megfelelő vízelőkészítőt plusz ugye belemosnám a beállt szűrő szivacsát és az új szűrővel elindítom. De félek ha beleteszem őket egy ilyen "nyers" akváriumba, akkor végül nem a stressz miatt hanem ammónia mérgezésbe pusztulnának bele.. tanácstalan vagyok
2016. ápr. 7. 23:17
 2/13 anonim ***** válasza:
47%
Én sima csapvízbe tettem az elején és semmi bajuk nem lett. Hagyd állni a csapvizet 1-2 óráig és jó lesz.
2016. ápr. 7. 23:19
 3/13 anonim ***** válasza:
Én nem értek a halakhoz, de addig nem tudod őket a vízben elválasztani? Pl egy hálóval?
2016. ápr. 7. 23:19
 4/13 anonim ***** válasza:
a kicsibe van szűrő?
2016. ápr. 7. 23:27
 5/13 A kérdező kommentje:
most vennék bele újat
2016. ápr. 7. 23:30
 6/13 anonim ***** válasza:
50%
akkor meg nincs para, azt mondtad , h 15 liter beállt vizet tudsz tenni a 40 literesbe nem? akkor beleteszel 15 litert meg még 15 liter pihentetett, vagy előkészítővel kezelt vizet. Nem baj, ha félig van csak vízzel. Másnap pedig feltöltöd teljesen vízzel. Az első 3 napba ne adj nekik enni, aztán pedig még 1 hétig kb fél adagot. Ha így teszel tuti nem lesz baja a halaidnak. A heti 20-25 % vízcsere pedig mehet folyamatosan.
2016. ápr. 7. 23:36
 7/13 anonim ***** válasza:
* még 15 liter pihentetett, vagy előkészítővel kezelt csapvizet.
2016. ápr. 7. 23:37
 8/13 vfrtom ***** válasza:
0%
Nem igazán értem ezt a túl reagálást. Nekünk 160 literes akváriumunk volt, vagy 7-8 fajta , 20-22 hallal. Csapvíz, szűrő meg növény. Nem tudtuk mi az az előkészítő meg ilyenek. A halaink nem voltak betegek, a növények szaporodtak. Hetente mostuk a szűrőt, meg ha nagyon koszos volt az aljzat, részleges vízcsere. Szóval engedj vizet a másik akváriumba, hagy állni és tedd át a halakat.
2016. ápr. 8. 06:41
 9/13 A kérdező kommentje:
Na most épp kint próba feltöltést csináltam a kis akváriumon, megnézem hogy nem ereszt-e vagy ilyesmi mert már jó pár éve nem volt használva és amikor volt akkoris hörcsög terráriumként üzemelt :D De elvileg úgy adták nekünk hogy halak is tarthatóak benne. Szóval most tesztelem, aztán ecettel átsuvickolom. Megyek szűrőt venni. Aljzat van itthon, aztán feltöltöm félig akvárium félig csapvízzel. Vízkezelő, aztán bele a halak. Onnantól meg imádkozás hogy túléljék..
2016. ápr. 8. 10:04
 10/13 anonim ***** válasza:
A vízelőkészítőt ne az összekevert vízbe öntsd, hanem a csapvízbe. A beállt vízzel nem kell tenned semmit és ne is keverd direktbe csapvízzel , mert klór megölheti belőle a hasznos lebontó bacikat, amikből az elején még hiány lesz a szűrőbe lévő steril szivacsok miatt.
2016. ápr. 8. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!