54 literes akvárium - megfelelő tartás?
Új akvarista vagyok, szakirodalomban keresgettem, de profi akvaristákhoz lenne kérdésem.
Az 54 literes akváriumom összetétele: 3 leopárd csík, 4 páncélos harcsa (róluk azt olvastam, a belső egyensúlyba nem igen avatkoznak bele, majdnem semlegesek, így tarthatok belőlük ennyit), 4 xipho (3 nőstény, 1 hím), 4 black molly (róluk azt olvastam, nem valók ekkora akváriumba, bár a vélemények, amiket olvastam, megoszlottak; volt, aki azt mondta 4 darab -1 hím, 3 nőstény- megférnek- és 3 anci. Van gömbmohám, óriási, több szálas növény is, folyamatosan megy a levegőztető, egy nagy teljesítményű szűrő és a világítás éjszakára van csak kikapcsolva.
3 naponta kapnak sokk-fagyasztott szúnyoglárvát, "zöld kockát".
3 hete vannak meg, részleges vízcsere nem volt még, de ma kaptak egy adag (10 ml) metilén kéket -fertőtlenítés, megelőzés céljából-, illetve 1 ml CO2-oldatot. pH-t ma mértem: >7,5. Ahogy olvastam, ez a leopárd csíkokat és az ancikat zavarhatja.
Kérdéseim a következők lennének:
- Eddig megfelelően gondoztam-e a halakat?
- Ha nem, mit tudok tenni?
- Mit tudnék esetleg még tenni, az életszínvonaluk növelése érdekében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!