Vizi csigát tartani. Halak nélkül?
Ugyan érdekes tudom a kérdés.. de már nagyon szeretnék valami kis állatot, de a szüleim nem engedik..
Végül meg tudtam őket győzni, hogyha halam már nem lehet.. akkor legalább egy vizi csigám hadd lehessen..
Tudom, hogy nem látnám annyira sokat mert beásná magát a földbe..
de nekem már az is öröm, hogy tudom, hogy van egy kisállatom ^^
A kérdéseim: Mit adjak neki enni? Egy 2 literes, vagy 5 literes üvegben tarthatom-e, vagy vegyem elő a 15 literes akváriumomat? (tudom, hogy a halaknak min. 30 liter kell.. de csak 1 csigának szerintem nem kell ekkora hely :D)
A csigának kell levegőztető?
Mit szükséges vennem, hogy jól érezze magát?
Tényleg elég érdekes kérdés... :D
Semmiképp ne a 2 literest választd, szerintem az 5 literes megfelel.Az akváriumokban általában a csigák algát esznek, tehát amíg nincs alga az akváriumodban, akkor etesd algaevő harcsáknak való algatablettával.
Azért, hogy "jól érezze" magát, legyen aljzat (kövek), pár növény (műnövény), néhány dísztárgy, amelyet be lehet rakni az akváriumba,akvarisztikai boltból. Továbbá ha csigát szeretnél, akkor inkább ne 1-gyet tarts, hanem min. 2-őt ( úgyis elférnek... :) ).
Remélem segítettem!
attól mert nem gerincesek, és nincs rájuk törvény,hogy mekkora helyen tarthatóak, ne sajnáld tőlük a helyet. legalább 30 liter. a 2 és 5 nagyon felejtős!!! azokat szerintem dobhatod is ki.
nagyon fontos a szűrés. ugyanis sokat ürítenek és nem győzöd majd takarítani.+büdi lesz.
úgyhogy egy belső szűrőt is vegyél.
aljzatnak homokot ajánlok. mindenképp ültess be pár növényt is. lehetőleg olcsó fajtát, úgyis megeszik majd:) ezenkívül tehetsz be nekik szépiát.
kajának meg gyümölcsöket,zöldségeket is tehetsz be a növényeken kívül. ezenfelül jó ötlet az algatabletta.
ha betartod a nagyobb aksira vonatkozó tanácsom és a szűrést is, akkor hamarosan sok pici csigád is lesz. ezt a túletetéssel tudod kiküszöbölni.
köszönöm a válaszokat :)
várom még a tanácsokat csiga tartáshoz :)
Természetesen mindenkinek megy a zöld kéz :)
A maláj tényleg az aljzatban lakik, ráadásul nagyon szapora.
Inkább egy szép zebra csigát, vagy süncsigát választanék.
Ja, és igen, kell minimum az a 15 literes akvárium.
Bele apró szemű aljzat, ami olcsó, pl 1 mm körüli kvarchomok.
Jó sok növény kell, ezekből inkább árnyéktűrő fajtákat válassz, azoknak nem kell olyan erősen világítani, kicsit napfényesebb helyen világítás nélkül is elvannak, bár egy kis alap világítás látványnak is jót tesz az akváriumnak.
Én tennék hozzájuk egy pici szűrőt, mégis csak oda szarnak, ahol élnek, úgyhogy idővel méreganyag halmozódik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!