25 mg/l Nitrát szint magas egy 54 literes akváriumba?
a magas nitrát szintet melyik válaszomra írtad Platypus a 25 vagy az 50-re? ma cseréltam majdnem 50% utána pár órával bemértem 10 mg/l esett vissza... de az a baj h mindezek ellenére nem vagyok biztos magamban mert ugye 2 lehetőség van azt írja a teszt 5 perc után van eredmény de ha túl megyek 5 percen megint változik a színe (jelen esetben jelenleg még nem) na most akkor h nézzem ezt a tesztet?
és volt egy hal pusztulásom vagy egy hete egy amanda pusztult el ha jól láttam darakór de nem tudom biztosra mondani... és igazából az a legnagyobb problémám h egyszerűen nem sikerül beállítanom az akvát h jó legyen... volt olyan állapot is h alig volt benne nitrát mert sok vizet cseréltem és a növényeim erősen lesatnyultak és ellepett az ecsetalga... a következő lépésnek azt csináltam h kevesebb vizet cseréltem heti 10% először majd aztán idővel 20%... ekkor erőre kaptak a növények de most megint ez a szituáció most megint van ecsetalga és vmeik növényem pl indiai vízi csillag erősen a végét járja a bacopa australis megvan de satnyul a legjobban a páfrány van meg a kocsány nélküli anubia az utóbbiról lehet mondani h tényleg szép és szép még a valiznéria a moháim is nagyon szépek és a tenellus is de őt is kezdi ellepni a sötétség annak ellenére h növekedett és terjeszkedett lassan... szal elképesztően sokat kínlódok vele... szal most vagy sok lehet a nitrát vagy pedig sok a növénytáp ami 4-5 milli hetente aqua garden... vagy pedig lehet a fénycsövet kéne lecserélnem nem tudom azért vettem ezt a nitrát tesztet is hátha közelebb jutok a válaszhoz de nem kerültem sokkal közelebb
mondod h a garnélák kevésbé bírják jobban... nálam ez fordítva van nekem nem hullik el garnélám akármi is történik az akvába hallal ritkán előfordul de garnélával soha kb lassan egy éve vettem az amandákat de semmi bajuk nem volt eddig... garnéla elhullásom akkor volt csak mikor a "folyékony szénnel" szórakoztam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!