Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » S. O. S levegőztetésel kapcsol...

S. O. S levegőztetésel kapcsolatos kérdés. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Üdv, most lett egy 40 literes akváriumom tegnap. Van benne 3 hal. Egy magic.jet filter szűrő és levegőztető van benne ami nyomja is a buborékot a vizfelszin közelében rendesen. Tegnap óta aktiv és most vettem észre hogy a halak nagyon táátognak meg már nem úszkálnak úgy mint tegnap. Egy helyben lebegnek és tátognak. Az előbb az egyik hal néhányszor gyorsan felúszitt a vizfelszinre majd a hátára fordult és elsüllyedt. Gondolom megfulladt. Mit tegyke hogy a másik kettőt megmentsem?
2010. márc. 30. 23:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Amúgy a növény tápszert azt nálam bírni szokták a halak, azt én is nyomok bele a növények miatt, de azt se szoktam annyit ami rá van írva, kicsit kevesebbet, legalább úgy tovább tart a cucc és a növények se panaszkodtak még :)
2010. márc. 31. 00:21
 12/17 anonim ***** válasza:
Hülyeség a vízkezelőt ócsárolni.Én amíóta halazok(jó,lehet hogy nem 20 éév,de 5 éve) semmi baj nincs a vízkezelővel.Nem a legolcsóbbat kel megvenni,azt a 70ft-os csepegtetős szart hanem tetra vagy sera vízkezelőt.
2010. márc. 31. 11:00
 13/17 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Gondolom hobbi akvarista vagy.

Ha értenél az akvarisztikához pontosan tudnád, hogy nem érnek a vízkezelők az ég világon semmit. Az olcsó meg a márkás között 2 különbség van:

1., Az olcsó általában nemelég, hogy nem használ, de még árt is

2., A márkás drága és ugyan úgy nem használ általában semmit, csak nem is árt annyira...

2010. márc. 31. 14:02
 14/17 anonim ***** válasza:
Én,mint hobbi akvarista,nincs jogom felülbírálni a kutatók kutatási eredményeit akik egy "kicsit" többet tudnak a halakrol és a nekik kellő víz minőségéről.Még nálad is többet tudnak valószínü.Nem sima sós vizet adnak 1000ft-okért.
2010. márc. 31. 17:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Én pontosan tudom, hogy melyik vízkezelőben mi van.

Aki csinálja őket, az is pontosan tudja, hogy mi van bennük.

Így mindketten pontosan tudjuk, hogy ezeknek a termékeknek a piacra dobása semmi másról nem szól, mint arról, hogy téged, mint hozzá nem értő, ám állatszerető gazdit átverjenek, mert pont azt hiszed, amit itt leírtál, és megnyugodtál, hogy te mindent megtettél az állataid érdekében.

Keress fel nyugodtan bármilyen tenyésztőt itthon vagy nemzetközi szinten, egészen biztos lehetsz benne, hogy egyiküknél sem fogsz találni egy üveg vízkezelőt sem. Csak és kizárólag gyógyszereket karanténozáshoz ill. betegség kezeléséhez.

Hidd el, hogy én nem átverni akarlak (pláne, abban nincs biznisz, ha lebeszéllek a vásárlásról :) ), hanem segíteni. Jó szűrés kell az állatoknak meg megfelelő keménységű és PHjú víz. Nem mindenféle varázslötty.

2010. márc. 31. 17:32
 16/17 anonim ***** válasza:
És mégis akkor mit kéne csinálni? Állot vizet használni? Egy panelba nem lehet kerülgetni napokig a vödröket.Főleg ha van valaki akinek 200literes az akváriuma,akkor kerülget 4-6 vödröt?
2010. ápr. 1. 10:04
 17/17 anonim ***** válasza:

Igen, azt kéne.

És ha valakinek van egy 200L-es akváriumba abban ideális esetben 20-40 liter vizet kell cserélni hetente, ami 2 vödör, vagy mégjobb, egy kis műanyag hordó, ami egy sarokba beállítva igazán kibír 24 órát...

Azt értsd meg, hogy a friss vízbe beleönteni ezt a lóhugyot teljesen értelmetlen. Akkor használd a friss vizet úgy, ahogy van. Még az is kevésbé káros.

2010. ápr. 1. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!