Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » S. O. S levegőztetésel kapcsol...

S. O. S levegőztetésel kapcsolatos kérdés. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Üdv, most lett egy 40 literes akváriumom tegnap. Van benne 3 hal. Egy magic.jet filter szűrő és levegőztető van benne ami nyomja is a buborékot a vizfelszin közelében rendesen. Tegnap óta aktiv és most vettem észre hogy a halak nagyon táátognak meg már nem úszkálnak úgy mint tegnap. Egy helyben lebegnek és tátognak. Az előbb az egyik hal néhányszor gyorsan felúszitt a vizfelszinre majd a hátára fordult és elsüllyedt. Gondolom megfulladt. Mit tegyke hogy a másik kettőt megmentsem?
2010. márc. 30. 23:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a levegővel van a baj. 3 hal simán elvan 40 literben. Nem lehet, hogy meleg volt? Esetleg vegyszeres volt az akvárium?
2010. márc. 30. 23:24
 2/17 A kérdező kommentje:
Hát kaptam hozzá 3 fajta szert. Egyet elvileg azért hogy a klórt kivonja a vizből igy ne kelljen pihentetn ia vizet 1 napig, egyet a növényeknek tápszert, meg egyet elvileg az élősködők ellen ami zöldre festette a vizet egy kis időre. A meléegitőt 30 fokra állitottam mert elég hideg volt a viz, vegyem lenteb? automata lekapcsol ha eléri a beállitott hőmérsékletet. Most egy vitorlás meg egy szifo vagy mi vna benne, nem tudom milyen ami elpusztult. A levegőztető-szűrő kombinációs szerkezetet milyen mélyre kell rakni a vizben? ha a viz legméylén van nem látni hogy fújba be buborékot, ha meg a vizfelszin közelben akkor rengeteget nyom be. Bocsi a sok kérdésért kezdő vagyok:)
2010. márc. 30. 23:30
 3/17 A kérdező kommentje:
bocsi a helyesirási hibákért csak sietek, nem szeretném hogy a másik két hal is elhulljon.
2010. márc. 30. 23:32
 4/17 anonim válasza:
A hőmérsékletet sztem mindenképp vedd lejjebb. Én úgy tudom 22-25 fok az ideális a legtöbb halnak. A többihez nem értek, de ezt talán segít kicsit.
2010. márc. 30. 23:36
 5/17 A kérdező kommentje:
rendben azt azonnal jelntebb veszem, az eladó mondta hogy kb 28 fok kell nekik
2010. márc. 30. 23:37
 6/17 anonim ***** válasza:

Ha a vegyszer ami "zöldre festi a vizet" brillantzöld vagy mi a túró volt - amit az őskorból visszamaradt állatkereskedésekben gyakran árulnak - akkor az egy erős oxidáló hatú anyag, ami amúgy a világon semmire nem jó, viszont a vízben oldott oxigént remekül megköti, amitől megdöglenek a halak.

Ha rám hallgatsz SOHA TÖBBET nem öntesz semmilyen vízkezelő szert az akváriumodba. Hagyd állni a csapvizet 12-24 órát és az tökéletes a halaidnak. Emellett cserélj heti 20% vizet (azt is állottal) és minden gond le van tudva.

2010. márc. 30. 23:58
 7/17 A kérdező kommentje:
most hirtelen annyit tudtam tenni hogy a fűtést beállitottam 25 fokra meg a viz nagy részét lecseréltem hogy az a zöld izé ne legyen bennne. most öntöttem félre állni vizet és holnap lecserélem az egészet állott vegyszermentesre. úgy tűnik ideiglenes jó lesz nekik a friss viz mert most elkezdtek normálisan úszkálni. köszi a segitséget
2010. márc. 31. 00:02
 8/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi az a szer "élősködők ellen ami zöldre festette a vizet egy kis időre" de azt én szerintem felejtsd el.

Pl a sera algovec, ami algák ellen van, azt csak akkor szokták belerakni ha már tök ronda algás a víz és nincs kedved kitakarítani az aksit, és akkor is csak keveset szabad, mert károsítja az élő szervezeteket és felborítja az akvárium egyensúlyát.

Nem hinném hogy a levegővel van gond ott, inkább a vegyszer túladagolás lesz a baj szerintem.

Szívd le a víz felét és sima langyos csapvízzel töltsd fel. Ne rakjál bele semmit!

Olyan 25 fok az ideális majdnem minden halnak,

de bírniuk kell 20-28 fok között, sőt nyáron a 30 fokot is ha annyi van, mert ugye hűteni nem nagyon tudod.

Inkább csak a hőmérséklet változást nem bírják, hogyha hirtelen hidegből átrakod melegbe, vagy fordítva, ezért szokták mikor új halat vesznek, kintről a hidegből behozzák zacskóstúl berakni a vízbe, 10 percre, hogy átmelegedjen a zacskóba a víz lassan, hogy hozzá tudjanak szokni a hőmérséklet változáshoz, és csak azután beleengedni őket az akváriumba szépen lassan.

2010. márc. 31. 00:16
 9/17 anonim ***** válasza:
Figy, sztem inkább most nyomj bele egy kis sima friss csapvizet, nem lesz attól semmi bajuk. Ne várj holnapig.
2010. márc. 31. 00:18
 10/17 anonim ***** válasza:
Hja, hogy már lecserélted, na jóvan :)
2010. márc. 31. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!