Hogyan kezdjem? (a kérdés. )
10 liter az nagyon kevés...
nekem volt akváriumom, öhh azt mondták hogy minimum hatvanban gondolkodjam mert nem áll be rendesen a bilológiai egyensúly...
amúgy hatvan literes az nagyon nem nagy, mármint hogy kb 60x20x40 vagy mennyi volt az enyém (nagyobb volt mint 60 l) és volt benne jó pár hal
23:16 vagyok és hát 10 kg kavics húszezerszer átmosva meg növények meg ilyen vízlágyító spec akvarisztikai marhaság, meg növény tápszer kapszulában... abból csak egyet mert elszaporodik az alga... XD
meg vízkiszívóbigyó meg üvegtisztító szivacs meg ugye hát háló...
és kb hetente tisztítani kell a szűrőt, mindenképp kérdezd meg hogy hogyan lehet atomjaira szedni, mert különben szétszórja az algaspórákat a vízben, magát az akváriumot teljesen szétszedni egy-másfél évente, ha jó az egyensúly, ha meg nem akkor akármennyiszer szétszedheted... viszont részleges vízcsere ajánlott minden 2. héten... rettentő sok macera... a sósvízi meg még inkább úgyhogy én a helyedben mindenképp édesvízi halakat tartanék (a black mollykat imádom, a kishalak, ha születnek nagyon cukik ^^) azt viszont mindenképp kjérdezd meg hogy hány, milyen nemű és milyen fajta hal ősszeférhető, mert van ami kinyírja a többit, vagy a hosszú uszonyokat eszi...
Pl. kezdd azzal, hogy olvasgatsz egy kicsit az akvarisztikáról, és szedj fel egy kis lexikális tudást.
Ez a létező legfontosabb dolog, amit csak válaszként kaphatsz.
Ellenkező esetben pl. rögtön vennél egy 10 literes döglött hal gyártó üvegkalitkát.
10 liter az tényleg kicsi. Szerintem kb egy 50 litereset vegyél!
Kezdő lépésként a növényeket ültesd be. Talajnak boltban érdeklődj, hogy mit ajállanak(kicsi kavicsokat fognak adni valószínüleg). Miután beültetted várj legalább 2 hetet. Annyi idő alatt beáll benne az un. biológiai egyensúly. Utána mehetnek a halak:).
Érdemes így csinálni, akkor is ha várni kell, mert így nem kell annyit takarítanod az akváriumot. Meg a halak sem szeretik a sűrű vízcserét. Én azt ajállom, hogy ne sajnáld a növényeket belőle, úgy szép egy akvárium.
Érdemes amugy szintezni is a talajt: hátul kicsit magasabban legyen mint elöl, az okosok azt mondják, hogy az optikailag szebb látványt nyújt és tényleg, mi kipróbáltuk;)
Kezdd úgy, hogy kiolvasol egy könyvet.
(Horn-Zsilinkszky: Akvarisztika, ez az alapmű) :)
(csak a fontos dolgokat mondom :)
Ne vedd meg azt a kis szrt, vegyél nagyobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!