Neonbetegség, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Teljesen amatőr vagyok az akvarisztika területén. 2 hete van meg az akváriumom, 40 literes. Van szűrő, termosztát. Mindent úgy csináltam, ahogy a boltban mondták, szóval az akváriumnak hagytam időt beállni, és utána vettem bele halakat. 5 neonhalat és 5 endlet, illetve 1 bettát és növényt. Rögtön az első napokban meghalt az egyik neonhalam, de azt hittem, hogy talán megsérült, amikor elhoztam a boltból, de ma (3-4 nappal utána), megint meghalt egy. Ekkor aggódni kezdtem, és utánaolvastam. Neonbetegségnek nevezik, és a szín elvesztésével jár. Jobban megnéztem a neonokat és tényleg :S a másik 3 halnak alig van vöröses színe... mit tegyek? Különítsem el a többi haltól őket? Átterjedhet ez a betegség a többiekre? Kérlek segítsetek :(2016. febr. 13. 22:22
11/11 A kérdező kommentje:
Nem átlátszó szatyorban szállítottam őket haza. Sötétkék volt.
Nincsen fátyolos úszójú guppim. Sima endlerek, de ezt írtam. Ha van fátyolos uszójú fajtája is, akkor nekem nem az van.
A bettámmal semmi gond. Szerintem az enyém kifejezettem barátságos fajta lehet, mert senkit se piszkál.
Sajnos azt nem tudtam, hogy a neonhalnak ennyire más környezet kell.A víz meleg nekik akkor, illetve az akvárium is kicsi, ÉS kevesen is vannak. Valamit azért mondhatott volna jól is a kereskedő......
A bejáratás, mint ahogy írtam feljebb, körülbelül másfél hét volt, és öntöttem a vízbe tetra aquasafe-t, amitől állítólag rögtön mehetnének bele a halak. Én azért vártam vele :)
2016. febr. 14. 19:00
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!