Kihipózhatom az új akváriumot? Vagy hogyan tisztítsam?
Új, amit használtan vettél? Ez furcsa.
Ha rendesen elöblíted utána vizet nem sajnálva, akár Domestosszal is kimoshatod... Az ecet sem kímélőbb a halak számára, mint a vegyszerek. A lényeg, hogy ne maradjon az öblítés után semmi benne/rajta.
😂😂jogos
Szóval új,hiszen eddig nem volt meg nekem,de valaki már használta
És persze,tudom,csak karanténnak lesz!!!
Ezért is használtat vettem,mert karanténnak ez is megfelel.
Köszönöm a válaszokat,akkor ecetezek:)
A vízkövet savas dolgokkal lehet leszedni. Ilyen esetben az akváriumot ecettel vagy híg háztartási sósavval érdemes pucolni, mert ezek könnyen hozzáférhetőek, és ha marad is egy kevés az akváriumban, az nem veszélyes. A sósav csak irdatlanul retkes akváriumhoz szükséges, általában elég az ecet is. Esetleg lehet helyette citromsavat is használni, de az azért kevesebb embernek van otthon.
Na most a hipó egyrészt nem oldja a vízkövet, másrészt nem egészségesek a maradékai. Mondjuk az antiklór ezt is megoldja. Viszont a hipó és bármilyen sav együtt rohadt veszélyes, és mivel savakra a vízkő miatt szükség van, a hipót jobb messziről elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!