Halak karanténozására mekkora akváriumot vegyek?
Karantén alatt azt értem,hogy minden újonnan vett halat és növényt elöszőr másik aksiba teszek nehogy bevigyenek valamit az aksiba...
Szerintetek ez feltétlenül szükséges egyébként?
És inkább 10litereset vagy 20 litereset vegyek? Nagyon rossz lenne nekik (még ha csak kis időre is) a 10 liter?
Bettában,garnélában,és plattikban gondolkodom,a nagy aksi 60literes.
Nektek van karantén aksitok,vagy hogyan oldjátok ezt meg?
Műanyag felmosó vödör.
- olcsó
- fertőtleníthető
- nem törik
Ajj rendben:(
És a műanyagnak van értelme? Mármint értem hogy több időre kell,én 2 hétre gondoltam,mivel van tartalék szűrőm és fűtőm is:)
Én 13 litereset használok karanténnak, 1-3 centis halaknak.
Egyszer nem használtam, mert a "nagy" akváriumomban "csak" 3 guppi volt - az volt az egyetlen alkalom, hogy darakórosak voltak a halak:( Szóval én feltétlenül ajánlom.
Természetesen karanténnak is akvárium lenne a legjobb, a hal fajtájának megfelelő. Bele sem megyek, hogy egy csapat neonnak, vagy cápaharcsának, esetleg vitorlásnak mekkora kellene. Nyugodtan tedd egy műanyag akármibe, semmi bajuk nem lesz pár nap alatt.
A karantént új halaknál sohasem használom. 10 év alatt 1.-szer jött elő darakór, bár az a stresz miatt is lehetett.
Akkor karanténozok, ha a hal nálam lesz beteg, de nem kell az összeset kezelni. Ha sikerül megmenteni, visszamegy ha nem akkor sajnálom, de legalább nem fertőzött...
A műanyaghoz még annyit: nekem 320 literes az aksi. A vízcseréhez 60 liter víz!, műa. hordóban pihen, mert mi másban kellene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!