Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hány neonhalat tehetek egy 54...

Hány neonhalat tehetek egy 54 literes akváriumba?

Figyelt kérdés

És még azt szeretném megkérdezni ,hogy praktikus-e akvárium szettet venni és ,hogy az a szűrő ami egy szettben van az jó-e?

Ez egyébként egy 54 literes akvárium lenne.

2015. nov. 1. 20:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Általában gagyi szokott lenni a szűrő egy szettben,de én a müanyag teteje miatt inkább megvenném.Neonhalat 70 litertől szoktunk minimum,javaslom inkább fekete neon-t rakj bele
2015. nov. 1. 20:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Egy szabványos 54-es szett nem igazán jó a neonoknak. El vannak benne, nem mondom, de nem az igazi, nincs elég úszóterük.

Először én is szabványos 54-esbe tettem egy fekete neon rajt (10 db), de láttam, hogy nem érzik igazán jól magukat. Ezért inkább csináltattam nekik egy hasonló űrtartalmú, de hosszabb akváriumot (75*25*30cm) és ég és föld a különbség a viselkedésükben! El sem hittem volna, hogy annyit számít az a +15 cm, ha nem a saját szememmel látom!

Amúgy a szabványos 70 literes is 60 cm hosszú szokott lenni, szóval azzal sem lennének a neonok jobb helyzetben. Ha meg ragaszkodsz a szabvány 54-eshez, én mindenképp maradnék a kék neonnál, a fekete neon nagyobbra nő.

Én nem vettem volna szettet, ajándékba kaptam. A szűrő és a világítás elég gyenge, én vettem bele szűrőt, a világítás nekem megteszi, mert úgyis az alacsony fényigényű növényeket szeretem. De én méretre készíttetnék üveget (esetleg egy szabvány üveget vennék, ha az alakja megfelel neked), és darabonként vennék hozzá mindenből olyat, ami az igényeimhez a leginkább passzol.

2015. nov. 1. 21:26
 3/3 Salx Narval ***** válasza:
Ha még nincs meg az akvárium és neonokat szeretnél én is azt tanácsolnám, hogy csináltass inkább egy hosszú, keskenyebb és alacsonyabb akváriumot a lehetőségeidhez mérten minél nagyobbat. A szabvány 54-liter nem igazán kedvező méretarány a tartásukhoz.
2015. nov. 2. 04:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!