Mi lehet az oka, hogy szombaton vettem egy 26l akváriumot úgy, h van benne 4 neonhal 2 guppi 2 tigrismárna és 2 black molly és az egyik neonhal elkezdett hétfőre vergődve úszni?
Azért mert amit el lehet rontani te mindent elrontottál.
Gondolom a szűrőt se járattad. Ekkora akváriumba egyetlen egy hal se lenne tartható, nem hogy 10 db hal. Rövid időn belül elkezdenek, hullani majd a halaid.
Vidd vissza a halakat, ezt olvasd el.
Kérdezd meg amit nem értesz, és aztán kezd előröl az egészet.
Nagyon kicsi az akvárium, még egyetlen halnak is kevés. El fog pusztulni mind.
Csak a neonoknak kellene legalább 70 liter.
1. 26 literben egyáltalán semmilyen hal sem való.
2. Ennél egy picit nagyobb akváriumban legfeljebb a guppik vannak el jól. A márnának és a molly-nak min. 100 liter kell, a neonnak meg min. 70 cm hosszú akvárium. A neonhal, a márna ráadásul rajhal, nagyon minimum 6 db kell belőle, 2-3 darabot nem lehet belőle tartani.
Sajnos tényleg nem csoda, hogy pusztulóban vannak...
Nem szoktam ezt mondani, de vagy
- mindent visszavinnék / eladnék az akváriumot is beleértve
- a guppikon kívül mindent visszavinnék, és vennék bele még egy guppit, és annyi
- mindent visszavinnék, és vennék egyetlen bettát
Nekünk kerek akvárium volt és 2-3 db kis hal benne, de ki is döglöttek, s utána megtudtam, hogy azért mert kerek volt az akvárium. Nem lehet, hogy neked is kerek az akváriumod?
Mert ha igen akkor valószínű, hogy azért, ha nem akkor talán kevés benne a víz, mielőtt megveszitek a halat, kérdezzétek meg szakértőtől, vagy esetleg olvass utána, hogy mi az akvárium tartási követelménye annak az adott halnak amit bele tesztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!