A legjobb lenne a hím guppi kivételével mindet elpasszolni, mert ez így nagyon sok. Ekkora helyre kb. 8 hím guppi mehetne, semmi több. A mollyk 10 centisre nőnek, 100 liter kell nekik, a neonoknak pedig legalább egy méter hosszú akváriumra van szüksége. A nőstény guppik pedig pár hetente szülnének 10-20 kishalat, így hamar túlszaporodnának, ezért ajánlott csak hímeket tartani.
Nem mindegy még a szűrőd típusa és a heti vízcserék mennyisége sem, mivel ezeken is eldől, hogy milyen sürgősen kell megválnod a nem ideillő halaktól.
2015. máj. 10. 16:28
2/9 A kérdező kommentje:
az egyik MEGBÍZHATÓ ismerősöm azt mondta,hogy ezek a halak jók lesznek,és csak félévente kell cserélni a vizet!
2015. máj. 10. 17:04
3/9 anonim válasza:
Lehet megbízható és nem rossz szándékból mondta, de attól még rosszul tudta, nem így van.
2015. máj. 10. 17:27
4/9 anonim válasza:
A black mollyknak tényleg kevés a hely.A neon szerintem határeset.Én is tartottam 54 literben 8 darab neonhalat.Semmi gond nem volt,jól érezték magukat,egészségesek voltak.Viszont a szűrés tényleg fontos.Az meg hogy fél évente elég a vízcsere,biztosan nem lesz jó.Hetente kell vizet cserélned.Szűrés,vízcsere,világítás....nagyon fontos.Ha ezeket nem tartod be,csalódni fogsz,nem gyönyörködni.
2015. máj. 10. 17:52
5/9 A kérdező kommentje:
van világításom,szűrőm,melegítőm,meg lélegeztetőm,vagy mi
2015. máj. 10. 18:17
6/9 A kérdező kommentje:
és az ismerősömnek már évek óta vannak halai
2015. máj. 10. 18:17
7/9 anonim válasza:
De mi volt a kérdés? Még akartál volna halat tenni az akváriumba?
2015. máj. 10. 19:58
8/9 anonim válasza:
Ha nincs szat gyantád akkor 1-2 hetente fog kelleni vizet cserélned, vagy különben nitrát mérgezést fognak kapni előbb utóbb a halaid.
2015. máj. 10. 22:32
9/9 sanyi11111 válasza:
Szerintem az ammónia elobb végez majd velük....
Minden heten de legalabb ket hetente végezzük egy 20 30 százalékos víz cserét.lehet h félreértetted az ismerősöd nem inkabb azt mondta hogy o fel évente atmos mindent es újraindítja az egészet?fontos h lecseréld a vizet csak annyit kell tenni hogy fogsz egy csövet es eleresztesz belőle aztan pótold állott vízzel.(csapvizet hagyd állni 24 órát hogy a klór el távozzon)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!