Van egy 62 literes akváriumom és az Aquael Fan Mikro az túl gyenge hozzá?
" elég a 2-3 szoros megforgatás"
Inkább 3-4-szeres. De amit javasolsz, az 1-szeres. De a 2-3-szoroshoz is 4-6-szoros névleges teljesítmény kell.
"A szivacs térfogata növekszik, de a felülete is, így nagyobb felületről szívhatja a vizet. "
Ez így hülyeség, ez a két dolog nem kompenzálja egymást.
Ha 3-szoros mennyiségű közegen kell egy 4 wattos motornak átszűrni a vizet, akkor 3-szorosan lassul a víz.
Egyébként meg tök fölösleges agyonmagyarázni ezt a dolgot.
Ez a szűrőnek hazudott valami arra jó, hogy nekifutásból elhajítsa a kérdező a p-csába.
Ha jót akar tenni valakivel, akkor előtte kötözzön rá egy 500-ast, hogy ha valaki megtalálja, érjen is vele valamit.
Pendulum92 én nem mondtam, hogy 10X forgassa, praktikus, és hatásos ha sokkal többet tud a belső, az elején vissza venni, majd tisztítás helyett rá adni.
A külső szűrőknél más, azoknál alap a 10x forgatás, mindegy, hogy milyen az akva, van pár kivétel, de az átlag a kiirt teljesítmény felével üzemel beérve. Az akvakertészek szinte csak külsőben gondolkodnak, az eheim kivételével egy 800-as külső beérve 400-at forgat. Az eheim többet forgat, csak a töltetek kicsik, ha példa 40.000ft a keret, eheimnél nem mész messzire, más márkánál meg 12 literes vödröt is tudsz venni.
Mondjuk egyszerű, meg kell határozni a fan szériát.
Fan micro-nem szűrő.
Fan mini max 20 liter
Fan1 max 30 liter
Fan2 max 50 liter
Fan3 max 80 liter
Szerintem.
A gyári ajánlás, amibe itt, ezen az oldalon már sokan befürödtek ez:
Kapható méretek:
Mikro: 250 l/h maximális vízforgatás, 30 liter alatti vízmennyiségek szűrésére
Mini: 260 l/h max vízforgatás, 30-100 l-es akváriumokhoz
Fan 1: 320 l/h max vízforgatás, 60-100 l-es akváriumokhoz
Fan 2: 450 l/h max vízforgatás, 100-150 l-es akváriumokhoz
Fan 3: 700 l/h max vízforgatás, 150-250 l-es akváriumokhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!