Azt mondták nekem, hogy forralással lehet a vizet lágyítani. Ez mennyire igaz?
Figyelt kérdés
2015. júl. 8. 22:15
2/10 anonim válasza:
Desztillálással igen, forralással nem.
3/10 anonim válasza:
kicsapódik a falára a só. ezért igaz. de csak lágyabb lesz nem lágy.
4/10 A kérdező kommentje:
akkor hogyan tudom rendesen lágyítani?
2015. júl. 8. 23:20
5/10 anonim válasza:
Ro-szűrővel vagy kevertágyas műgyantával.
6/10 anonim válasza:
A forralással csak a változó keménységet csökkented. Milyen kemény a vized most? Hány litert szeretnél, milyen lágyra csökkenteni?
8/10 Salx Narval válasza:
Azért a forralás is több a semminél, ha utána szitaszöveten átszűröd. Igaz ,hogy csak a Mg és Ca H-karbonátok csapódnak ki, de pont elég ahhoz, hogy 4-5 nk val lágyítsa a csapvizet.
10/10 Salx Narval válasza:
Szerintem is a szabad esésből begyűjtött esővíz némi kezelés után tökéletes a legtöbb trópusi hal tartásához, tenyésztéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!