Ha felforralom a vizet, akkor abból desztillált víz lesz? Ezzel lehet lágyítani az akvárium vizét?
Lehet nem jól tudom, de szerintem nagyobb áruházakban lehet kapni deszt. vizet 5 literes kiszerelésben. Autós részlegnél kell keresni.
Hacsak nem kell teljes vízcserét csinálj az akváriumban, akkor a csapvíz is jó amúgy. Én mindig 20-25%-ot cseréltem le a 120 literes aksiban minden adalékanyag nélkül.
Még anni, hogy amit 5 literes flakonokban lehet kapni az nem desztillált víz, hanem ioncserélt.
Az is jó lágyításra.
Ha forralás után is 9-es maradt a pH az arra utal, hogy sok a nátrium a vízben,mert a változó keménységgel ellentétben ez nem csapódik ki. Elvileg a forralástól is kéne csökkennie a pH-nak, mert alaphelyzetben azt a változó keménység emeli meg, az meg csökken ilyenkor.
A sok nátrium egyébként sem szerencsés akváriumban, érdemes lenne valahogyan kezelned a vizet. Ha keveset cserélsz egy héten, akkor a kevertágyas gyanta a praktikus, ha sokat, akkor az RO szűrő. A bolti víz csak nagyon kis akváriumoknál fér bele, mert mennyiségre nézve elég drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!