Akvárium kosz ellen?
Sziasztok,az a problémám hogy van egy 54literes akváriumom és az aljára mindig leülepszik a piszok.Erös külsö szüröm van azzal nemlehet baj igy nemtudom mitöl lehet.A lakója mindössze egy kubai kékrák.
Aki tud kérem segitsen,elörre is köszi!
Ami a szűrőt illeti, annak leginkább a víznyomása erős, az adja a víz keringését, a szívás nem olyan jelentős.
Jó, nyilván ugyanannyi víz megy be, mint ami kijön, mégse úgy nyilvánul meg a "tolóerő" mint a szívó.
Szóval beszívni nem nagyon fogja, a víz áramlására, és a tereptárgyak elhelyezésére lehet rágyúrni.
Ez azt jelenti, hogy olyan áramlásnak kéne lenni, hogy fent elmegy egyik irányba a víz, lebukik, lent visszafordul, végigsöpri az aljzatot, nagyjából a beszívó csőig.
Ha ez az áramlás megvan, akkor kell egy jó aljzat, ami elég tömör ahhoz, hogy ne üljön meg benne a mulm.
Illetve nem árt úgy elhelyezni a berendezést, hogy minél kevesebb kosz akadjon el benne.
Ezen kívül a részleges vízcseréket kösd egybe minden alkalommal aljzatporszívózással. (Slag, rá tölcsér... keress róla videót)
Ezen kívül szerintem etess kevesebbet.
1 rák nem kéne , hogy akkora koszt csináljon. Nem lehet, hogy ételmaradék is van közte?
A kaja nemsok direkt mindig nézem megeszi e,ha nem kiveszem.
Az aljzat porszivó nem müködik nekem.Mégcsináltam ahogy irták de annyira gyengén szivja hogy alig sziv fel valamit és lassan.
Csigára énis gondoltam,van olyan ami a mulmot eszi? Illetve ha igen milyín fajta és mennyi kéne?
A csiga nem megoldás.
Porszívózni kell. Nem tudom, miért nem működik. Valami ilyen kell:
Mondjuk levágod egy petpalack alját, és ráhúzol egy csövet.
És a szélével, vagy mellette egy hosszú valamivel, felkavarod az aljzatot, hogy könnyebben beszívja a koszt.
Nekem úgy van megcsinálva, hogy V alakban vágtam le az alját, és a csúcsos részével kavarom fel az aljzatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!