Tímea Sütő kérdése:
Miért pusztul el a minitarisznyarák nálam?
Figyelt kérdés
tegnap vettem 2fiut és 3lányt,az egyik fiú már csak alig él.a víz 26fokos,édes és 54l-es az akvárium amiben vannak,hal nincs.2015. máj. 24. 12:10
11/17 Salx Narval válasza:
A vegyszer hamar kinyírja őket az tuti, főleg a réz tartalmú. Én sem találok magyarázatot mert amúgy elég szívós kis jószágok, ilyen hirtelen nem szoktak elhullani mástól csak a mérgezéstől. A lassan ölő hiánybetegségeken kívül nem nagyon tudok más betegségeiről.
12/17 A kérdező kommentje:
2fajta víz előkészítő folyadékot adtak az egyik rákoknak,vedlést elősegítő,a másik baktérium létrehozó,de a kettő összeveszett szerintem mert mióta csak a spec rákoké van benne,mintha jobban lenne az a 3lány ami megmaradt
2015. máj. 25. 16:56
13/17 A kérdező kommentje:
de aggaszt hogy nem sokat mozognak,valami még mindig nem stimmel,pedig a vizüket teljesen kicseréltem nagyobb teraszuk is van,és csak az egyik előkészítő folyadékot adtam hozzá,mert ha a másikat is belerakom bezavarosodik a ebből gondoltam hogy az a baj.víz:26fokos,búvóhely 3ráknak most 9van.se növény se hal,víz 40liter
2015. máj. 25. 17:25
14/17 Salx Narval válasza:
Legalább a víz zavarossága tisztázódott. A bacikultúrából elég ha egy keveset a szűrő szivacsára csepegtetsz. Minden esetre a használt szerek egyike sem veszélyes ha betartottad az adagolási útmutatást, vagy legalábbis durván nem lépted túl. Sajnos nagyobb tapasztalattal nem rendelkezek a tartásukkal kapcsolatban én is csak a megérzéseimre, mások tanácsaira alapozva próbáltam jó körülményeket teremteni. Ha úgy láttam jó nekik valami azt alkalmaztam, ha nem tetszett nekik abbahagytam. Én csak azt tudom elmondani, hogy én hogyan tartottam őket, nagyon durván nem tévedhettem mert kb 3-3,5 évet éltek és 4-5 cm nagyok voltak. A leírás alapján 2-3 év, egy másik szerint 4-5 év az életkoruk. Pár dolgot már írtam neked a fáról, kimászó partrészről, kövekről,barlangokról, vízcserékről,kevés tengeri sóról, stb. Talán még egy-két dolgot megemlítek hátha segít valamelyik. Nem elég ha ki tud mászni valahová, kell egy kis lámpa melege is, ( de ne legyen túl meleg csak langyos). Szeretik eszegetni a jávai mohát és szívesen bújnak alá, növeli a biztonságérzetüket egy-két maréknyi. Én nem használtam páncélerősítőt és bacikultúrát sem a cserevizet Tetra Crusta nevű lötyivel kezeltem a vitaminokat jó minőségű tápokkal kapták és néha zöldséget és nyers halhúst(kiáztatott ruszli) adtam. A víz sótartalma lágysága folyamatosan változott, hol sóztam, hol esővízzel hígítottam ( próbáltam utánozni a természetet) nem ám.:D csak kipróbáltam mindent és úgy láttam nem zavarja őket a változás, sőt. Ami azt illeti semmi olyan durva dolgot nem csináltál ami indokolná a rossz közérzetüket, próbáld meg pótolni azt ami hiányzik hátha segít valami. Még annyit, hogy eléggé ijedősek eleinte, fontos, hogy legyen barlang és legalább egy kupac moha. Nagy aktivitást ne várj tőlük nappal, ők főleg az éjszaka folyamán aktívak, etetni is inkább az esti órákban érdemes. A rendszeres részleges vízcseréket, talajtakarítást ne hanyagold el. Azt hiszem többet nem igazán tudok segíteni, talán majd mások is írnak. Sok sikert.
15/17 A kérdező kommentje:
már csak egy él,van már só is nagyobb placc is neki,3féle kaja,szerintem vedleni akar.víz be lett méretve:PH meg ilyenek minden szuper.kiütések nincsennek rajta de nem olyan aktív mint eddig,nem tom hogy beteg vagy most mi van?
2015. máj. 28. 18:40
16/17 Salx Narval válasza:
Azt hiszem ennél többet nem tehetsz érte és ennél többet én sem tudok segíteni, amit tudtam azt leírtam. Bízzunk benne, hogy csak a vedlés miatt apatikus. Ha levedlett a páncélt hagyd, hogy megegye. Sok sikert és ne add fel, szerezz be máshonnan rákot és próbáld meg újra, lehet, hogy ezek ténylegek voltak.
17/17 A kérdező kommentje:
sajnos az utolsó kislány is elpusztult,az bánt nagyon hogy nekem eddig nagyon sok és sok féle állatom volt már és öregkori végelgyengülésben pusztul el mind,közmát ilyen rák is és annak se volt semmi baja.most ausztriában élek és itt vettem őket is meg az összes cuccot is a víz előkészítők neve:biotopol c ez rákoknak van de van rajta egy CU jelzés,amiről mutat egy nyil egy áthúzott CU feliratra.na ezen igazodjon el valaki.a másik:denitrol.köszi mindent,egyenlőre emésztem a történteket,sokat sírok,nem tom mit tegyek
2015. jún. 5. 21:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!