Felfordul a hal, de nem pusztul el. Mi baja?
Már egy jó pár napja folyik ez. Az egyik aranyhalam nem tud normálisan úszni, anélkül, hogy ne dőlne el oldalra, vagy fordulna hanyatt. Egész nap csak oldalt "fekve" pihen és nem csinál semmit, csak ha megkocogtatom az akvárium falát. Ilyenkor feljön a felszínre, hátha kajaosztás van. Van vmi ötletetek mi baja lehet? :/
Normális válaszokat pls!
tartási körülmények kellenek
milyen szűrő, mekkora akvárium, lakótársak, az a pár olog kellene.
ha jó helyen van akkor lehet gyógyszerezni is és meg is gyógyulhat.
nem hiszem hogy ki van neki lyukadva, csak gyulladása van és ne tuja használni rendesen
Az tévhit, hogy a halaknak pár másodperc a memóriájuk, nem tudom ki lehet az az értelmi fogyatékos aki ezt terjeszti.
A probléma az, hogy ennyi aranyhalnak min.200 liter kellene, úgyhogy a legjobb amit tehetsz az az, hogy elajándékozod őket és raksz az akiba oda való kisebb testű csapathalakat, mert így elég rövid életűek lesznek.
Üdv,
Ne a tévében, filmekben látottakból vegyél példát. Aranyhalat nem lehet ekkora akváriumban tartani. Túl nagy testű hal egy ilyen parányi akváriumba, hatalmasra megnől. Legalább egy 200 literes akváriumra lenne szükséged, és abban is legfeljebb 4-5 halat tarthatnál. Ne haragudj, de amit csinálsz állatkínzás. 5 ilyen hal nem kevés táplálékot és helyet igényel, rengeteget ürítenek. Én is a következőt javaslom: ajándékozd el őket. Egy 50-55 literes akvárium 3-4 cm-es halak számára elegendő, de azok közül sem tartható benne bármelyik faj.
Nézd csak:
Kösz az eddigi válaszokat!
Sajnálatos mód, a bolthoz képest nálam luxusban élnek :S
Mind elérték a max méretüket, tovább nem nőnek. A legnagyobb faroktőig max 7,5 cm. Egész életükben együtt voltak (+ egy kínai algázó(/moszatevő márna), de az felsértette az egyik oldalát, szóval azt nem tartottam meg), mindig tényésztápot kaptak enni, így én is azzal etetem őket. Ha tudok, teszek fel használható képet mindről, a betegeskedőről is.
Hozzátéve, lehet hogy Kira ([jelentése gyilkos] az algázó) őt is megtalálta és rácuppant az oldalára. Akkor sérthette meg a fekete halamat (Ryuk a neve - csak hogy legyen őket mivel megkülönböztetni. Szín v kinézet alapján nem szeretek megnevezni)
A képeket hamarosan hozom.
UI.: Nem szoktam se TV-t, se filmeket nézni. Tehát biztos, hogy nem onnan jött az ötlet, miszerint aranyhalat tartsak. xD A lényeg hogy szívós halat kerestem, ezt ajánlották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!